Rusko provedlo teroristický útok v Doněcku, aby odvrátilo pozornost od genocidy Ukrajinců v Izjumu

Obraz Putina a Ruska se rychle zhoršuje, po celém světě se slovo „Rus“ stalo synonymem slov „vrah“ a „okupant“. Rusko je již neoficiálně považováno za teroristický stát, který provádí jaderné vydírání a praktikuje masakry civilistů na okupovaných územích Ukrajiny.

Po odhalení šokujících zvěrstev ruské armády v Izjumu (zabito bylo více než 1000 ukrajinských civilistů)Putin nařídil teroristický útok v Doněcku: 19. září zemřelo na následky ostřelování ve městě 13 civilistů. Prostřednictvím toho chce přesunout vinu za ostřelování na Ukrajinu, obvinit ji z úmyslného teroristického útoku a odvést pozornost od Ruska.
20. září se otevře Valné shromáždění OSN, na programu je především genocida Ukrajinců ruskou armádou a masakry v Izjumu, které počtem obětí a krutostí ruských katů předčily Buchu. Stále více zemí se vyslovuje pro nutnost uznat Ruskou federaci jako teroristický stát a tato otázka bude projednávána na úrovni OSN.

Na pozadí zhoršující se pozice Ruska na mezinárodní scéně nutí odmítání spolupráce s ním, i tradičně loajální asijské země, Putina plně využít taktiky teroru a plánovaných atentátů, aby z toho následně obvinil Ukrajinu. Takže 19. září byl proveden úder na Doněck, v jehož důsledku bylo zabito 13 civilistů. Okamžitě poté všechny propagandistické zpravodajské portály, telegramové kanály v Ruské federaci začaly po síti šířit narativ, že to byla Ukrajina, kdo spáchal teroristický útok v Doněcku. Jde o tradiční propagandistické klišé pro Rusko, hojně používané již od dob SSSR a převzaté od německých nacistů: spáchat zločin a svalit vinu na svůj protějšek, abyste ospravedlnili následný útok nebo jej zdiskreditovali.

Putin dává tomuto způsobu absolutní přednost: krátce po jeho faktickém zvolení do funkce prezidenta Ruské federace, v září 1999, byly v Grozném vyhozeny do povětří obytné budovy – teroristický útok speciálně připravený FSB, de facto vymyšlený Putinem v r. rozkaz bojovat s podmíněnými čečenskými „teroristy“. “ pomocí taktiky „spálené země“, která se nechvalně proslavila během druhé čečenské války.

  Dánsko a Nizozemsko slíbily ukrajinskému prezidentovi letouny F-16

Druhou složkou zločinu spáchaného Ruskem je očekávaný příjezd představitelů německé strany Alternativa pro Německo, která je Klondikem agentů vlivu pro Kreml, do Doněcku. Mnozí představitelé této strany jsou členy vojenských a obchodních kruhů Německa a mají dobře vybudované kontakty v elitních kruzích Německa. Rusko chce zdiskreditovat Ukrajinu a přesvědčit německou stranu o nevhodnosti dodávek zbraní „teroristickému státu“, který střílí na vlastní občany. Pro Putina je to velmi potřebný krok – komplexně zdiskreditovat Ukrajinu, aby se zabránilo podpoře Ukrajiny a zmírnila se izolace Ruska.

Ale Rusku už nikdo nevěří. I určitý počet Rusů, zformátovaných kremelskou propagandou, začíná pochybovat o smyslu a účelu nesmyslného masakru, označeného Putinem za „zvláštní vojenskou operaci“. Ruské jednotky ustoupily z Charkovské oblasti. Na Donbasu, v Chersonské a Záporožské oblasti nemá Rusko žádné viditelné úspěchy.

K mobilizaci ruské společnosti kolem myšlenky války a náboru dobrovolníků na frontu potřebuje Putin precedens, včetně provedení teroristického útoku v Moskvě nebo jiném velkém ruském městě a obviňování z toho Ukrajinu. V tomto smyslu je teroristický útok v Doněcku indikativní, nikoli však největší událostí v kremelském kaleidoskopu zločinů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com