Výpadek omezil dodávky elektřiny v desetině Prahy, dotkl se i tramvají

Zhruba desetina Prahy je bez elektřiny, problém je na rozvodně Jih. Pokud by byla závada větší, je možné proud přepojit z jiných směrů. ČTK to dnes večer řekl mluvčí Pražské energetiky (PRE) Karel Hanzelka. O výpadku informovali hasiči, vyprošťují lidi z výtahů. Omezil také provoz některých tramvajových linek.

Výpadek se týká třeba Prahy 2, 4 a 10. „Je to u nás, je to na naší soustavě, zjišťujeme, co se stalo, je to rozvodna Jih,“ řekl mluvčí PRE. „Pokud by byl nějaký větší problém, je samozřejmě možné proud přepojit, aby laicky řečeno tekl z jiných směrů, protože do Prahy teče proud z několika různých směrů,“ dodal Hanzelka. Větší závadu je tak podle něj možné vyřešit poměrně rychle.

„V důsledku výpadku elektrické energie v oblasti Prahy 2, Prahy 4 a Prahy 10 evidujeme zvýšený počet požadavků na vyproštění osob uvízlých ve výtahu,“ napsali hasiči na twitteru.

Omezení v provozu tramvajových linek se podle organizátora pražské integrované dopravy (PID) týká celé oblasti od Nuslí až do Strašnic. „Výpadek napájení omezil také provoz tramvají linek 4, 6, 7, 11, 14, 18, 19, 22 a 26,“ uvedl PID na twitteru.

  NKÚ: Víc než 48 mld. Kč vyplacených jako kompenzace za covid splnilo účel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com