Kyjevem otřáslo několik explozí, podle ukrajinských úřadů útočily ruské drony

Centrem ukrajinského hlavního města Kyjeva otřásly další dvě exploze, uvedl na sociální platformě telegram starosta Vitalij Kličko. Další výbuchy hlásí rovněž agentura Reuters s odvoláním na očitého svědka. Podle Klička a tiskových agentur už dříve ráno zahřměly v centru metropole výbuchy. Útoky měly na svědomí ruské bezpilotní letouny, sdělil Kličko i šéf kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak. Ukrajinská metropole byla spolu s dalšímu ukrajinskými městy přesně před týdnem cílem masivních ruských útoků.

Starosta Kyjeva Kličko uvedl, že zasažena byla centrální Ševčenkivská čtvrť, a vyzval obyvatele, aby se ukryli.

Další pondělní ruský raketový útok zasáhl v Dněpropetrovské oblasti na východě Ukrajiny objekt energetické infrastruktury a na místě vypukl rozsáhlý požár. S odvoláním na šéfa oblastní správy Valentyna Rezničenka o tom informovala ukrajinská média. Ruské invazní síly podle nich brzy ráno podnikly vzdušné útoky také na severoukrajinskou Sumskou oblast, kde zasáhly objekty kritické infrastruktury.

Přesně před týdnem Rusko podniklo masivní koordinované vzdušné údery na ukrajinská města a energetickou infrastrukturu pomocí raket, střel dlouhého doletu nebo dronů. Při úderech zahynulo nejméně devatenáct lidí a přes sto jich bylo zraněných. V menších rozsahu útoky pokračovaly i v dalších dnech.

Zdroj: CT24

 

  Scholz: Plán obnovy Ukrajiny musíme vypracovat ještě před koncem války

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com