Žádné senzace se neočekávají: otázky pro Putina na Valdajské schůzce již pronikly do sítě – Media

Putinův projev na schůzce Valdajského mezinárodního klubu by mohl odhalit vyhlídky ruské politiky, ale již vešlo ve známost, jaké záležitosti byly připraveny a dohodnuty, uvádí izraelský zdroj cursorinfo.co.il.

Mezinárodní diskusní klub Valdai se sejde v pondělí 24. října. Hodlá se jí zúčastnit i ruský prezident Putin*.

Na 19. výročním zasedání Valdajského mezinárodního diskusního klubu se měly projednávat důležité otázky: situace ve válečné zóně, politika Ruska a vyhlídky na vývoj událostí. Téma akce bylo vyhlášeno: „Svět po hegemonii: spravedlnost a bezpečnost pro všechny.“

Nečekejte přitom senzace a překvapení: ruský prezident bude odpovídat pouze na předem dohodnuté otázky, které navíc už prosákly do sítě.

Nikomu samozřejmě není tajemstvím, že tato praxe v Rusku funguje již delší dobu a i hosté přiznaní k osobnímu setkání s Putinem jsou pečlivě vybíráni.

Na setkání budou moci novináři a poslanci, vědci a slavní lidé klást otázky Putinovi. Diskutovány budou aspekty mezinárodní politiky, situace na Ukrajině a dopad sankcí na ruskou ekonomiku.

Zbývá jen jediná naděje, že to diktátor přesto nechá uklouznout v něčem mezi řádky, jak se již nejednou stalo. Například loni prezident pohrozil Evropě energetickou krizí a použil velmi nešťastnou metaforu, když Rusko přirovnal k liščí sestře. V důsledku toho byla tato charakteristika „zlodějů a lhářů“ pro Ruskou federaci opravena.

  ‚Plné právo na nahrazení škody‘. Bělorusko má podle premiéra připravený komplex odvetných sankcí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com