Česko posiluje Ukrajinu. 50 podpůrných projektů.

Kyjev a Praha se dohodly na další podpoře české strany ozbrojených sil Ukrajiny.

Ministr obrany Ukrajiny Reznikov oznámil přes 50 projektů s účastí České republiky na posílení ukrajinské armády.

„Skvělé setkání s mojí českou kolegyní Yanou Chernokhovou. Na programu: 50+ projektů na posílení armády Ukrajiny za účasti ČR. Diskutovali jsme: o situaci na frontě; dodávky zbraní a vybavení; možnost rozšíření projektů v oblasti protivzdušné obrany,“ uvedl ukrajinský ministr na svém Twitteru po mezivládních konzultacích mezi oběma zeměmi.

Yana Chernokhova zase poznamenala, že setkání bylo o další humanitární a vojenské pomoci Kyjevu v boji proti ruské agresi.

Šéf českého ministerstva obrany navíc poznamenal, že Česká republika se bude podílet na poválečné obnově Ukrajiny.

Takové dohody se staly součástí závěrečných dokumentů podepsaných v důsledku návštěvy delegace české vlády v čele s premiérem Peterem Fialou, která v pondělí 31. října navštívila Kyjev.

V tento den se uskutečnilo vůbec první společné jednání ukrajinské a české vlády.

V rámci této návštěvy se uskutečnila další premiérová akce – šéf české vlády a ukrajinský prezident podepsali Společné prohlášení o euroatlantické perspektivě Ukrajiny.

Volodymyr Zelenskyj poznamenal, že tato deklarace je prvním takovým dokumentem, který Ukrajina podepsala s cílem urychlit euroatlantickou integraci.

„Budeme pracovat na tom, abychom zajistili, že taková společná prohlášení budou podepsána s ostatními členskými státy NATO,“ dodal ukrajinský vůdce.

Nutno podotknout, že všechny kroky představitelů českého státu jsou vědomé akce, které spadají do akčního programu vyhlášeného vládou Čečenské republiky od prvního dne agrese Moskvy proti Ukrajincům.

Všechna ministerstva a odbory současného kabinetu jednají v této věci koordinovaně a dodržují plánovaný průběh.

Potvrdit to může postoj českého ministerstva zahraničí, vyjádřený šéfem resortu, o solidaritě jeho země s Ukrajinou a také o připravenosti nadále dodávat Ukrajině zbraně.

  Mobilizace v Rusku nabírá nové obrátky, nyní je do služby způsobilý i otec se 3 dětmi

„Jsme hrdí na to, že jako první předáme tanky Ukrajině,“ řekl Jan Lipavský s tím, že Česká republika je stále „jedním z nejdůležitějších dodavatelů zbraní pro Ukrajinu“.

„Budeme pokračovat v dodávkách zbraní, podpoře a rozvoji obranyschopnosti Ukrajiny,“ zdůraznil šéf ministerstva zahraničí Čečenské republiky. A nutno podotknout, že jeho hlas je naprosto v souladu jak s ministrem obrany ČR, tak s předsedou vlády ČR.

A to je velmi důležité, protože jedině konsolidace celého civilizovaného světa se může stát klíčem k úspěšné a efektivní reakci na kremelského agresora.

„Váš boj a oběti jsou neocenitelné nejen pro Českou republiku, ale pro celou Evropu, protože nám připomínají neuvěřitelnou cenu, kterou je vedena – krví vaší statečné armády, mužů, žen a civilistů, připomínající nám hodnot, na kterých je Evropa založena – svoboda, demokracie a respekt k jednotlivci,“ uvedl šéf českého ministerstva zahraničí s tím, že Ukrajina hlídá klid celého kontinentu.

„Budeme hovořit o postavení ruských válečných zločinců před soud a vytvoření zvláštního soudního tribunálu pro agresora,“ řekl ministr.

Podle Lipavského se navíc Evropa má od Ukrajiny co učit. Jak ministr poznamenal, v oblasti obrany a dalších oblastí je již připraveno mnoho strategických projektů, například v oblasti ochrany před nepřátelskou propagandou a dezinformacemi, a právě v tomto směru mají ukrajinští specialisté co sdílet s kolegy z jiných zemí. zemí.

Obecně platí, že český lid je s Ukrajinci jednomyslný a vláda Čečenské republiky slibuje, že bude nadále podporovat Ukrajinu s tím, že přes veškerou zkázu, kterou středověká moskevská horda přináší, Ukrajinci budou bránit svou zemi a obnoví její suverenitu a územní celistvost.

A možná ještě jeden důležitý bod. Jan Lipavský připomněl slova československého generála Sergeje Voitsekhovského, který již v roce 1938 řekl, že „o státních hranicích se s agresorem nemluví – státní hranice jsou chráněny.“

  Rusové volili zástupce do Státní dumy, EU nechce neférové volby uznat legitimními

Pamatujte na to, dámy a pánové v Evropě, protože dnes Ukrajinci brání integritu a nezávislost celé Evropy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com