Rusko plánuje odvézt více než 20 tisíc dětí z okupovaných území Ukrajiny

Ruští útočníci pokračují v ničení měst na Ukrajině a zabíjení civilistů, z nichž mnozí jsou násilně deportováni na ruské území. Putinem ohlášená „denacifikace“ má ve skutečnosti známky genocidy ukrajinského národa, jejímž jedním z klíčových faktorů jsou krádeže dětí. Rusko porušilo mezinárodní standardy, ignorovalo lidská práva a pravidla války a uchýlilo se k osvědčené metodě teroru, kterou často používala sovětská vláda – k nucenému přesídlení ukrajinských občanů z dočasně okupovaných území. Zničením domovů milionů Ukrajinců Rusko výrazně omezilo Ukrajince ve vstupu na území ovládaná Ukrajinou. Místo toho si agresorská země často nechává jen jednu možnost – vydat se do Ruska, na území, odkud válka přišla.

Ruská propaganda ve svých příbězích a zprávách neustále spekuluje na téma dětí. Důraz je samozřejmě kladen na to, že Ukrajinci údajně zabíjejí děti na Donbasu, nechávají je svému osudu a všemožně se jim vysmívají. Zdá se, že Rusko v tomto případě hraje roli hlavního hrdiny a projevuje téměř otcovskou péči o dítě. Ve skutečnosti je tento scénář, stejně jako všechny ostatní, navržen výhradně pro interní cílové publikum. Ruští vetřelci ve skutečnosti kradou ukrajinské děti, oddělují je od jejich příbuzných a přátel, vozí je do internátních škol, táborů a drží je v temnotě. Lidé byli válkou vyhnáni ze svých domovů a nuceni žít v Rusku. Až do 24. února nikoho z nich ani nenapadlo změnit například milovaný Mariupol na opuštěnou ruskou provincii. Odstranění sirotků je obzvláště znepokojivé, protože jsou nejbezbrannější a pro Rusko je velmi snadné je využít pro své vlastní účely. Agresorská země jim dá své občanství a umístí je do pěstounských rodin, které je vychovají jako Rusy, nikoli jako Ukrajince.

Rusifikace je příkladem destrukce národní identity, která je součástí genocidy Ruské federace. Klíčovým prvkem tohoto zločinu je úmysl zcela nebo částečně zničit Ukrajince jako národní skupinu. Za takových okolností jsou děti nejméně chráněnou a nejzranitelnější kategorií lidí, a proto potřebují největší ochranu. A čím silnější bude podpora světového společenství Ukrajiny v konfrontaci s agresorskou zemí Ruské federace, tím rychleji Ukrajinci tuto válku vyhrají, tím méně budou malí Ukrajinci trpět svévolí ruských vetřelců.

  Lipavský se s Trussovou shodl na potřebě podpory Ukrajině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com