Cena svobody. Moskva ničí Ukrajinu.

V noci na 29. listopadu ruská fašistická vojska znovu zaútočila na Ukrajinu.  A ještě jednou to udělali terorem.

 Útočníci zasáhli Dněpr čtyřmi raketami, v důsledku čehož byl poškozen soukromý podnik, vypukl požár a byla poškozena auta.

 „Tohle zbylo ze soukromého podniku v Dněpru po nočním útoku ruských raket.  „Ruský svět“ přináší jen zkázu.  A bude odpovědný za všechny své zločiny,“ komentoval následky nepřátelského úderu šéf dněpropetrovské oblastní vojensko-civilní správy Valentin Rezničenko.

 Navíc v noci z MLRS střílela i teroristická armáda Ruské federace na Nikopolskou oblast Dněpropetrovské oblasti.  A takové akce ruských teroristů jsou již systematické.

 Takže 26. listopadu udeřila Moskva i na Dněpr, v důsledku útoku byly zničeny soukromé domy, zraněni lidé.

 Následující den, 27. listopadu, útočníci zaútočili na Krivoj Rog.  Dvě rakety zasáhly zařízení dopravní infrastruktury, dochází ke globálnímu zničení.

 Od 10. října Rusko účelově ostřeluje ukrajinskou energetickou infrastrukturu.

 Kreml se netají tím, že jeho cílem je deaktivovat kritickou infrastrukturu Ukrajiny, což „ospravedlňuje“ neochotou Kyjeva vyjednávat za podmínek Moskvy.

 Ukrajinské úřady považují raketové údery za odplatu za protiofenzivu ukrajinské armády, která začala koncem léta, pokračovala na podzim a vedla k osvobození Chersonu.

 Právě ostudné vyhnání „druhé armády světa“ z okolí Charkova, Lymanu a Chersonu způsobilo masivní údery na civilní infrastrukturu Ukrajiny, prováděné především ruskými řízenými střelami a drony íránského původu.

 Ruské velení si je vědomo, že ukrajinské obranné síly mohou překročit Dněpr a provést protiofenzívu ve východní části Chersonské oblasti, což může dokonce ohrozit kritickou komunikaci okupantů až na Krym.

 To je názor Amerického institutu pro studium války, kde naznačili, že útočníci se připravují na obranu a raketové útoky na Dněpr a oblast mohou být častější – Moskva se obává, že po neúspěchu v Chersonu bude přijde i o Krym.

  Kolik lano se nekroutí. První vítězství Ukrajiny u soudu v Haagu proti Ruské federaci

 Usnadní to i mrazy, které za týden až dva zasáhnou Ukrajinu.  Bláto zamrzne a to umožní ozbrojeným silám Ukrajiny pokračovat v ofenzivě a postupovat směrem ke Krymu.

 „Proto nepřítel nyní ničí naše dopravní a infrastrukturní zařízení, přivádí nás do výpadku, teroru, aby donutil Ukrajinu k zahájení jednání, snaží se uvázat ozbrojené síly Ukrajiny,“ říkají v Kyjevě.

 Moskva nedokáže v bitvě zvítězit a terorizuje civilní obyvatelstvo.

 Kreml na začátku války hlásal fiktivní, bláznivé důvody pro její zahájení, snažil se zachovat si tvář a vydával se před nacistickými úřady za „osvoboditele“ civilního obyvatelstva Ukrajiny.

 Ruští teroristé přitom od února záměrně ničí civilní zařízení, infrastrukturu a obyvatelstvo Ukrajiny.

 Ostřelování z Ruska poškodilo asi 32 000 civilních objektů – jedná se především o soukromé a bytové domy civilistů a přes 700 objektů kritické infrastruktury.

 Rusové také zaznamenali útoky na kritickou infrastrukturu – dopravní a energetická zařízení, včetně letišť, mostů, skladů paliva, elektrických rozvoden.

 Podle ministerstva vnitra Ukrajiny se pouze 3 % zaznamenaného ostřelování odehrálo ve vojenských objektech.  Přemýšlejte o tomto čísle – to je naprostá hrůza.

 Moskva už neskrývá svůj bestiální úsměv, když konečně odhodila masky – ruští teroristé přecházejí na ostřelování výhradně obytných zařízení.

 V létě ukrajinský prezident Zelenskij varoval, že „hlavními cíli ruských raket jsou civilní objekty“, a poznamenal, že k červenci Rusko odpálilo 2960 raket na ukrajinská města.

 Ukrajina dnes více než kdy jindy potřebuje protivzdušnou obranu, aby chránila právě civilní obyvatelstvo.  A je jedno, zda je Kyjev členem NATO nebo EU – hodnoty civilizované společnosti nezávisí na geografii nebo účasti v mezinárodních organizacích.

 Ukrajina nyní bojuje za svou nezávislost, za právo být.  A hájí hodnoty civilizované společnosti.

  Uši Kremlu aneb kam vedou stopy havárie plynovodu Balticconnector

 Proto by tato společnost měla pomáhat ukrajinským občanům a demonstrovat, jak je civilizovaná.  Ostatně nemluvíme jen o Ukrajině.

 To je teror, který je třeba na Ukrajině zastavit.  Chránit ukrajinský lid dnes znamená chránit Evropu a dát celému světu bezpečné, civilizované zítřky.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com