Mistrovství světa 2022. Polovina účastníků je již v 1/8 finále.

Třetí kolo skupinové fáze, skoro jako v play off.  Pokud první, i prohraný zápas ve skupině, mají hráči možnost opravit ve druhém zápase, stává se jím finálová hra ve skupině pro polovinu účastníků v poměru k celému turnaji.

 Okruh uchazečů o hlavní trofej je samozřejmě většinou omezený.  Ale všechny, snad až na nepodstatné výjimky, týmy jedou na mistrovství světa v naději, že se dostanou alespoň do baráže.

 V úterý se k Nizozemsku, Francii a Portugalsku, které si od druhého kola vsadily právo hrát v dalším kole, přidalo kvarteto čerstvých účastníků vyřazovací fáze, které tvořilo první páry 1/8. finále Světového poháru.

 3. prosince se střetne Nizozemsko – Spojené státy americké a 4. prosince Anglie – Senegal.

 Ve středu se k řadě šťastlivců přidaly další dvě dvojice reprezentačních výběrů.  A pokud si Francouzi, jak již bylo zmíněno výše, ve druhém kole zaknihovali postup do play off, pak další tiket ze skupiny D visel ve vzduchu doslova až do závěrečného hvizdu.

 O druhé místo si totiž připsaly hned tři týmy a jak ukázal vývoj událostí, zabrat by mohl opravdu kterýkoli z nich.

 Dánové tedy odjeli do Kataru, když ne favorité turnaje, tak určitě jeden z hlavních adeptů na postup do osmifinále.

 Přesto jsou bronzovými medailisty Earo-2020.  A sebevědomí, se kterým se Skandinávci kvalifikovali na aktuální turnaj, dalo důvod vidět je v barážovém kole.

 Na turnaji v Kataru ale svěřenci Kaspera Yulmanna upřímně zklamali.  A jejich závěrečná hra potvrdila vzorec předchozích setkání.

 Vzhledem k tomu, že zápas s Australany začal docela zajímavě, do poloviny zápasu se červenobílí uklidnili, jen občas byli v útoku zaznamenáni.

 Překvapilo mě především to, jak hrála dánská reprezentace v závěru srazu, kdy prohra (ani remíza jim nesedla), Eriksen a společnost jednali velmi pomalu a bez chuti.

  Kanoista Fuksa získal na MS stříbro i na pětistovce

 Na druhou stranu Austrálie, která nebyla považována za favorita skupiny, dokázala své fanoušky potěšit.  I když po porážce v prvním zápase od Francouzů nebyla nálada ohledně vyhlídek zástupců zeleného kontinentu nejrůžovější.

 Svěřenci Grahama Arnolda však v dalším kole Tunisko porazili minimálně a připravovali se na souboj s Dány.

 Teoreticky jim v tomto zápase šla i remíza, protože kontumačně by úřadující mistři světa v paralelním utkání skupiny alespoň neměli prohrát s tuniským shromážděním.

 Jak se ale ukázalo, Tunisané s touto formulací problému tak docela nesouhlasili.  Přesněji se vůbec neshodnou a v 58. minutě otevřeli skóre v utkání s Francií.

To se stalo spouštěčem pro Australany, kteří po gólu v paralelním utkání ze sebe vydali nával emocí a otevřeli skóre.

 Gól vstřelený v 60. minutě proti Dánsku byl vítězným týmem Austrálie a poprvé po 16 letech ji přivedl do play-off mistrovství světa.

 Francouzům se v utkání s Tuniskem podařilo vyrovnat v osmé přidané minutě.  Novozélandský rozhodčí Matthew Conger však po přezkoumání VAR Griezmannovu branku převrátil.

 Pravda, poražení mistrů světa přineslo Tunisanům jen morální zadostiučinění – australský tým jde v turnaji dál.

 Středeční večer završily týmy kvarteta C. Jde o nejnevyzpytatelnější a jak se ukázalo i poměrně vyrovnanou skupinu.

 Šance pro další kolo měly všechny týmy.  Navíc bylo potřeba vyhrát jak Mexičany, kteří uzavírali pořadí, tak Poláky, kteří byli na prvním místě.

 Pravda, pokud polskému týmu nebo Argentincům stačilo jednoduše vyhrát, nebo alespoň neprohrát, pak saúdskoarabskému týmu vzhledem k brankovému rozdílu stačilo vyhrát.  Nebo počítejte s tím, že v paralelním zápase dojde k porážce.

 Co se týče Mexičanů, jejich úkol byl ještě zajímavější – museli nejen porazit Saúdy, ale také vstřelit minimálně tři branky.  Obecně všichni očekávali fotbalový supervečer.

  V Egyptě začne MS v házené, po šesti letech i s českým týmem

 A splnil se.  Intriky v soubojích trvaly až do závěrečných hvizdů obou rozhodčích.  Pouze v zápase Saúdská Arábie – Mexiko bylo otázkou, kolik skórují Mexičané a v zápase Polsko – Argentina, kolik Polákům bude chybět.

 Argentinci a Mexičané jako by spolu soupeřili vráželi míčky do sítě soupeřů.  Když bylo v obou zápasech skóre 2:0, bylo po gólech.

 Pokud ale hráči mexického národního týmu šli dál a snažili se skórovat více (aktuální skóre přivedlo Poláky do play off), pak Argentinci v paralelním zápase nijak zvlášť nezatěžovali.

 Pravda, ani za této situace nebyli hráči polské reprezentace připraveni soupeři nic nabídnout.  Lewandowski a spol se uzavřeli na svém pokutovém území, na konci zápasu většinou přešli na hru šesti obránců.

 Jak se ale ukázalo, stačilo jim to a bílo-červení se v 1/8finále střetnou s Francouzi.

 Mexičané ale inkasovali gól v páté přidané minutě a ukončili tak svou účast na katarském fotbalovém fóru.

 Další dvě dvojice účastníků osmifinále play off podle výsledků středečních zápasů vypadají takto: 3. prosince se střetne Argentina s Austrálií, 4. Francie se utká s Polskem.

 Mistrovství světa 2022 pokračuje.  Ve skupině F se o play off ucházejí tři týmy.  Čtvrtek tedy slibuje, že bude opravdu zajímavý – Chorvatsko – Belgie a Maroko – Kanada.

 A to, že Kanaďané nemají turnajové vyhlídky, nezaručuje soupeři pěší variantu pro boj – javorové budou chtít prásknout dveřmi.

 Ještě zajímavější je situace v kvartetu E. Pouze zde mají možnost postoupit všechny týmy.

 A pokud Kostaričané, sázkové kanceláře nenechávají opce (sázky jsou přijímány jedna ku třiceti na německé straně), tak Japonci se mohou ještě chytit za remízu v zápase se Španěly.  I když i tam je poměr asi jeden a půl ku devíti.

  Před utkáním Německa s Francií seskočil na hřiště ekologický aktivista

 Ale jak se říká – míč je kulatý, hřiště je rovné.  A někdy není fotbal vůbec předvídatelný, za což ho v zásadě milují miliony lidí po celém světě.

 Zajímavé zápasy pro vás a klidné nebe nad hlavou.

Autor: F.H.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com