Koruna si polepšila k euru i dolaru, pražská burza oslabila

burzovnisvet.cz

Česká měna si dnes mírně polepšila vůči oběma hlavním světovým měnám. K 17:00 zpevnila koruna oproti předchozímu závěru k euru i dolaru shodně o dva haléře na 24,29 Kč/EUR a 23,12 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Pražská burza podruhé v řadě oslabila. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Koruna si dnes mírně polepšila k euru i dolaru

„Ve středoevropském regionu s blížícím se koncem roku nadále převládala nižší obchodní aktivita,“ popsal dnešní dění na měnových trzích analytik Komerční banky Martin Gürtler. „Polský zlotý s očekáváním na rozhodnutí tamní centrální banky vůči euru mírně oslabil. Maďarský forint a česká koruna zůstaly zhruba beze změny,“ doplnil.

Pražská burza podruhé v řadě oslabila, dolů ji dnes táhly hlavně banky

Index PX dnes klesl o 0,51 procenta na 1177,64 bodu. Dolů ho táhly hlavně akcie bankovního sektoru, oslabovala ale většina titulů v indexu. Posedmé za sebou ztratila také energetická společnost ČEZ, dnes ale jen mírně.

„Komerční banka odepsala 1,07 procenta na 650 korun a prohloubila svá více než dvouměsíční minima,“ uvedl analytik Wood & Company Vojtěch Boháč. Erste Bank si pohoršila o 0,48 procenta na 702,60 koruny a Moneta Money Bank o 0,56 procenta na 71,30 Kč.

Akcie ČEZ dnes obstaraly více než polovinu z celkového objemu obchodů na pražském trhu. Nakonec uzavřely slabší o 0,13 procenta na 751 korunách. „Během seance se energetická emise dokonce propadla až na úroveň 741 Kč,“ podotkl makléř Fio banky Josef Dudek.

V zisku dnešek zakončily pouze dva tituly. Cenné papíry firmy Pilulka Lékárny vzrostly o 0,76 procenta na 665 korun. Zbrojovka Colt CZ si pak polepšila o 0,36 procenta na 556 korun.

 

Kurz české měny:

Zdroj: Patria Online

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com