Na silnicích v horských polohách leží sníh

Na silnicích v horských polohách Olomouckého a Zlínského kraje leží sníh, s ujetou sněhovou vrstvou musejí řidiči počítat na vozovkách udržovaných sypanou drtí. Na silnicích nižších tříd v horských oblastech Jablonecka a Semilska je ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Liberecký kraj

Na silnicích nižších tříd v horských oblastech Jablonecka a Semilska je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Povrchy silnic v dalších částech Libereckého kraje jsou mokré nebo vlhké a i při jízdě po nich doporučují silničáři motoristům zvýšenou opatrnost, vyplývá z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic.

Podle údajů z meteorologických stanic v noci v kraji sněžilo jen ojediněle a teploty jsou k ránu mezi nulou a minus pěti stupni Celsia. Ojedinělé sněžení meteorologové očekávají i přes den a příliš nestoupnou ani teploty. Denní maxima budou mezi minus dvěma a jedním stupněm Celsia, na horách mezi minus čtyřmi a minus jedním stupněm.

Olomoucký kraj

Na silnicích v horských polohách Olomouckého kraje leží sníh, s ujetou sněhovou vrstvou musejí řidiči počítat na vozovkách udržovaných sypanou drtí. Ostatní silnice v kraji jsou holé a mokré, sjízdnost by zde měla být bez větších problémů, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Teploty se v kraji dnes ráno drží kolem bodu mrazu, nejchladněji je na severu regionu.

Na Jesenicku jsou hlavní i vedlejší tahy holé a mokré, zvýšená opatrnost je na místě ve vyšších polohách na vozovkách sypaných drtí. Leží na nich slabá ujetá, místy zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, je potřeba počítat se zvýšenou opatrností. Na zbytky sněhové ujeté vrstvy kryté posypem mohu řidiči narazit také na inertních vozovkách na Šumpersku. I tam je nutná zvýšená opatrnost.

Na Olomoucku je sjízdnost bez větších problémů, v kopcích nad Šternberkem je však místy hustá mlha, která snižuje viditelnost. Holé a vlhké silnice jsou na Prostějovsku a Přerovsku, tam podle správců silnic mrholí.

  Česká politická scéna je podle Fialy v postoji k Ukrajině jednotná

Zatímco na Prostějovsku, Přerovsku a Olomoucku se teploty drží dnes ráno většinou těsně nad bodem mrazu, na severu kraje mrzne – na Jesenicku se teploty pohybují od minus čtyř stupňů po dva stupně Celsia.

Zlínský kraj

Na silnicích v horských oblastech Vsetínska ležela dnes ráno místy nesouvislá vrstva uježděného sněhu do pěti centimetrů. Místy jsou v ní vyjeté koleje. Silničáři vozovky pluhují a ošetřují je posypem. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností, vyplývá z údajů zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Páteřní silnice v ostatních částech Zlínského kraje byly dnes ráno většinou holé, mokré a sjízdné bez omezení. Při jízdě po silnicích nižších tříd však ŘSD nabádá řidiče k opatrnosti. Neprůjezdná zůstává silnice III/4932 mezi Vizovicemi a Loučkou na Zlínsku, kterou silničáři v zimním období neudržují. Vozovka je tam zasněžená a kluzká.

Ve Zlínském kraji bylo dnes ráno většinou oblačno až zataženo bez srážek, místy foukal slabý vítr a vyskytovaly se také mlhy. Teploty se v regionu pohybovaly od minus dvou do tří stupňů Celsia.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude dnes ve Zlínském kraji převážně zataženo. Přes den očekávají meteorologové déšť se sněhem nebo déšť, v polohách nad 500 až 600 metrů nad mořem většinou sněžení. Ojediněle se objeví mlhy. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat mezi jedním až čtyřmi stupni Celsia.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com