„Největší exportér chaosu“: Putinovy ​​plány na destabilizaci Evropy a jak tomu zabránit?

echo24.cz/

Putin zahájil útočnou válku bezprecedentní pro 21. století a pokusil se zmocnit Ukrajiny na principu blitzkriegu. Když byly všechny jeho plány zničeny kvůli odporu ukrajinských ozbrojených sil, zahájil kremelský diktátor opotřebovací válku, která se netýká jen Ukrajiny, ale přímo ohrožuje i Evropu.

Tento článek se bude zabývat tím, proč je flirtování s Putinem dialogem s maniakem a jak neposkytnutí zbraní Ukrajině povede ve střednědobém horizontu ke kolapsu Evropy. Je kriticky důležité, aby Evropa nepřipustila opakování situace, která předcházela druhé světové válce, kdy svět zavřel oči před hrozbou hitlerovského Německa a stonásobně na to doplatil a utrpěl extrémně těžké následky. Putin vytváří stejný precedens a na Ukrajině by měl být okamžitě zastaven

Zahájením války proti Ukrajině Putin položil „časovou minu“ proti Evropě, konkrétně její ekonomice, sociálně-politickým procesům, bezpečnostnímu formátu. Putin ve skutečnosti zahajuje opotřebovací válku, bojuje proti Evropě hybridními metodami: zvyšuje nepřímá rizika a hrozby, vyčerpává evropskou ekonomiku „šokovým efektem“ rostoucích cen energií a vyvolává toky uprchlíků. Jedná se o klasickou hybridní válku, která je prvkem vojenské doktríny Ruské federace.

Nicméně usednout k jednacímu stolu s Kremlem znamená dát dobrovolný souhlas s opakováním totální invaze, která povede ke katastrofickým následkům. V tomto ohledu se Ukrajina nejen zosobní, ale také vytvoří „trojského koně“ pro EU, protože v tomto případě nejsou ani země východní Evropy imunní vůči invazi do Ruska. Západ musí společným úsilím kriticky vyčerpat Rusko a přispět ke zničení jeho armády dodávkami zbraní Ukrajině. A priori není jiné východisko. Ty obrysy války, které Putin nakreslil, nemají jinou možnost, než bojovat „proti všem a až do konce“. V určitém ohledu je to neodmyslitelný rys Ruska, které se historicky rozšířilo o 1/6-1/8 pevniny prostřednictvím útočných válek. Ale nyní pro ni existuje pouze jeden vektor – na Západ. A Ukrajina je jeho první etapou. Evropa musí pochopit samozřejmou věc: ruská invaze není mýtus ani přehánění, ale strašná realita, která se může naplnit již ve střednědobém horizontu. A to je přesně důvod, proč se Putin snaží zotročit Ukrajinu. Pokud uspěje, ztráta západní civilizace se stane nevyhnutelnou. Proto je ignorování problémů Ukrajiny, odkládání či neposkytování zbraní dobrovolným souhlasem s další expanzí ruského predátora, který se zastaví jen tam, kde je zastaven.

  Analytička: Rusové si neuvědomují, jaká je Zemanova pozice. Vůči Západu je jeho projev obrovský problém

Putin vyzval Západ a už jde vpřed. Na Ukrajině je naprosto možné to zastavit: k tomu je potřeba pouze dodání nezbytných zbraní pro ozbrojené síly, zejména protiraketových a protiletadlových, k ochraně ukrajinských měst před ruskými raketami. O budoucnosti západní civilizace se nyní rozhoduje na Ukrajině, a proto bude pomoc ozbrojeným silám mnohem levnější a jednodušší než pokusy o zastavení ruských hord, stejně jako Západ 80 let flirtoval s Hitlerem a zaplatil za to vysokou cenu .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com