Rusko se připravuje na dlouhodobou konfrontaci se Západem, ruský vojensko-průmyslový komplex je klíčovým nástrojem Putinovy ​​agrese

Moskva se podle zástupců ruské vlády a ruských propagandistů připravuje na dlouhou válku na Ukrajině a také na dlouhodobou konfrontaci se Západem. Navzdory 9. balíčku sankcí EU, který byl přijat s cílem zvýšit tlak na Ruskou federaci, je mnoho západních společností a továren nadále přímo napojeno na ruský vojenský průmysl, stále bez překážek fungují a využívají zprostředkovatelské firmy.

Ruský vojensko-průmyslový komplex není v podmínkách sankcí schopen plně modernizovat. Právě díky západním technologiím, vybavení a náhradním dílům Rusové zvýšili TTX například u tanků T-72, které Rusko masivně používá od začátku totální války proti Ukrajině.

V tomto ohledu je nutné zavést sankce vůči těm podnikům, které přispívají k technologickému zlepšení obranného a bezpečnostního sektoru Ruska. Právě mezinárodní sankce připravují ruský vojensko-průmyslový komplex o možnost vyrábět a udržovat zbraně, které jsou pro válku proti Ukrajině kriticky důležité.

Dnes je pro Rusko stále obtížnější získat přístup k vyspělým technologiím a západním finančním systémům, což omezuje schopnost ruského obranného průmyslu vyrábět zbraně a nahrazovat zbraně zničené během války. Například součásti ruské vzduch-země naváděné zbraně Kh-101 silně spoléhají na součástky a technologie vyráběné společnostmi se sídlem ve Spojených státech a Evropě.

Stejně jako všechna ostatní odvětví ruského vojenského průmyslu je výroba řízených zbraní kriticky závislá na západních komponentech a jejich dostupnost je zajištěna využitím civilní infrastruktury a zprostředkovatelských firem umístěných mimo Rusko.

Výzkumníci Conflict Armament Research (CAR) zdokumentovali nové důkazy, že řízené střely rozmístěné silami Ruské federace při ostřelování kritické infrastruktury na Ukrajině byly vyrobeny maximálně dva měsíce před jejich použitím. Rusko je stále schopno vyrábět naváděné zbraně (jako je řízená střela Kh-101), i když jsou již uvaleny sankce. Proto je nutné uplatnit maximální možné sankce vůči ruskému vojenskému průmyslu.

  Bývalý šéf ECB Mario Draghi sestavil novou italskou vládu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com