Britský premiér Johnson se v sobotu oženil, potvrdil jeho úřad

magazin.aktualne.cz

Britský premiér Boris Johnson se v sobotu oženil s přítelkyní Carrie Symondsovou. Oznámil to jeho úřad, který tak potvrdil předchozí zprávy z médií. Johnson se stal prvním britským premiérem za téměř 200 let, který se oženil v době, kdy zastává úřad.

„Premiér a paní Symondsová se včera (v sobotu – pozn. ČTK) odpoledne vzali při malém obřadu ve westminsterské katedrále,“ oznámil úřad. „Pár oslaví svatbu s rodinou a přáteli příští léto,“ dodal.

Šestapadesátiletý Johnson žije s třiatřicetiletou Symondsovou společně v sídle britských premiérů na Downing Street od roku 2019, kdy se konzervativní politik stal ministerským předsedou. Loni v dubnu se jim narodil syn Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

Bulvární list The Sun v sobotu večer uvedl, že obřadu se zúčastnilo pouze 30 hostů, kteří dostali pozvánku na poslední chvíli. V současné době se v Británii může kvůli koronavirovým opatřením účastnit svatebních obřadů jen 30 lidí. Nedávno také list napsal, že pár plánuje svatbu až na červenec příštího roku, na kdy dvojice rozeslala rodině a přátelům pozvánky.

Agentura Reuters připomněla, že konzervativní ministerský předseda je dvakrát rozvedený a odmítá říct, kolik má potomků.

Dosud jediným britským ministerským předsedou, který se ženil v době výkonu funkce, byl v roce 1822 Robert Jenkinson.

Autor: ČTK

  Ruské síly se snaží upevnit pozice v Severodoněcku, uvádí ukrajinská armáda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com