Rusko v noci na dnešek podniklo rozsáhlý útok na Kyjev, tři zranění

Rusko v noci na dnešek podniklo rozsáhlý útok na Kyjev. Podle zdejších úřadů při něm použilo drony i rakety, a to zřejmě včetně balistických. Agentura Ukrinform informovala o zhruba 20 výbuších, které bylo v ukrajinské metropoli slyšet. Podle starosty města Vitalije Klička si ofenziva vyžádala nejméně tři zraněné. Letecký poplach platil v noci na dnešek i ve většině dalších částí Ukrajiny.

Rusko po několikatýdenní pauze útoky proti Kyjevu obnovilo koncem dubna. Ten dnešní byl už osmým v květnu. „Byl výjimečný svou hustotou – maximální počet útočných raket v nejkratším čase,“ uvedl k němu na telegramu šéf vojenské správy v Kyjevě Serhij Popko. Poznamenal také, že se podle předběžných informací velkou většinu nepřátelských cílů podařilo zničit.

Starosta Kličko na telegramu napsal, že padající trosky dopadly na zoologickou zahradu, jednu budovu a také na několik aut, která zapálily.

Úřady v noci na dnešek obyvatele Kyjeva opakovaně varovaly a vyzvaly je, aby se uchýlili do krytů a setrvali tam do odvolání. Letecký poplach byl v metropoli Ruskem napadené země podle Ukrinformu vyhlášen hned dvakrát.

  V USA se koronavirem nakazilo už více než sedm milionů lidí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com