Ruští vojáci ostřelovali přeplněné tržiště v Doněcké oblasti na Ukrajině

Rusové udeřili na centrální trh Avdiivka, kde v té době bylo mnoho lidí. Rusko opět dokázalo, že je teroristickou zemí.

Aktuálně je známo 7 mrtvých a 8 zraněných včetně dítěte. Stav obětí není upřesněn. V době ostřelování bylo na trhu velké množství lidí.

Rusové udeřili na centrální trh, kde bylo v té době mnoho lidí. V takovém ostřelování není žádná vojenská logika – pouze nezastavitelná touha zabít co nejvíce našich lidí a zastrašit ostatní. To je celá podstata Rusů. Neschopni odolat ukrajinské armádě, „bojují“ s neozbrojenými civilisty.

 napsal šéf doněckého OVA Pavlo Kyrylenko.

Znovu požádal všechny obyvatele Doněcké oblasti o evakuaci, aby si zachránil život. V regionu je to nyní příliš nebezpečné.

Místní obyvatelé hlásí, že masivní ostřelování Avdiivky začalo přibližně v 7:40. Podle předběžných informací místních médií okupanti nejprve stříleli z tanků, poté zamířili s MLRS na trh s potravinami.

Pavlo Kyrylenko informaci potvrdil s tím, že došlo i k výbuchům ve vzduchu. Poté ostřelování města neskončilo. Okupanti pokračují v nájezdu na Avdiivku.

Okupanti pokračují v ničení ukrajinských měst a obcí bez ohledu na civilisty nebo pravidla nepřátelství. To je indikátor toho, že Rusko se rozhodlo uchýlit se k politice teroru, nechce, aby Ukrajina existovala jako nezávislý subjekt své touhy zničit Ukrajinu, všechny tyto bombové útoky jen dokazují, že Rusko nechce mír, dělá vše k šíření chaosu na území Ukrajiny překročili linii vojenské operace a uchýlili se k masovému teroru na území Ukrajiny.

Rusko opět dokazuje, že je teroristickou zemí, je možná největší teroristickou skupinou, které se podařilo převzít moc v největší zemi naší země.

  Biden: USA Kyjevu letouny F-16 nedodají; dle Macrona není nic vyloučené

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com