Armáda Vladimira Putina pokračuje v útocích na civilní objekty: další údery byly provedeny v Charkovské a Mykolajivské oblasti

zahranicni.ihned.cz

Teroristické akce ruské armády proti obyvatelstvu Ukrajiny pokračují. Poslední den, 9. ledna, a v noci na 10. ledna pokračovaly ruské okupační síly v ostřelování ukrajinských osad. Nejvíce postiženy byly Mykolajiv a Charkov.

Rusové udeřili na pobřežní pás ochakivské komunity a město Ochakiv. V důsledku včerejšího ostřelování bylo zraněno 15 lidí včetně dvouletého dítěte. Čtyři lidé byli převezeni do Mykolajiva na ošetření. Podle předběžných údajů v Ochakiv byly tlakovou vlnou poškozeny okna a střechy více než 200 obytných budov, administrativních budov a objektů sociální infrastruktury. Obecně byla ve většině částí města poškozena okna a střechy budov. Výbušná vlna také poškodila střechy a okna v obcích Čornomorska, Kutsurubska a Berezanska.

V Charkovské oblasti pokračovala ruská armáda v ostřelování civilního obyvatelstva pohraničních měst a vesnic Kupjanského, Chugujovského a Charkovského okresu regionu. Přibližně v 9:00 9. ledna zahájili Rusové raketový útok na tržnici ve vesnici Ševčenkove, okres Kupjan. V důsledku ostřelování byly zabity dvě ženy, dalších 6 osob bylo zraněno a zraněna byla i desetiletá dívka – její stav lékaři zatím hodnotí jako střední. Rusové během dne ostřelovali osady Kupjansk, Strelecha, Dvorična, Kislivka, Kotlyarivka atd. Třiačtyřicetiletý muž byl zraněn ve Dvoričnaji a byl hospitalizován.

Ruská armáda každý den dokazuje, že jednání s Vladimirem Putinem jsou marná, že úmyslně páchá genocidu na ukrajinském lidu a přeje si smrt. Jedinou šancí ukončit tuto válku je ukázat Rusku veškerou moc a sílu Západu na bojišti. K tomu je potřeba poskytnout Ukrajině nejen obranné prostředky, ale i útočné v podobě moderních tanků, bojových vozidel a zbraní.

  Ruská vojska zahájila na východě Ukrajiny novou ofenzivu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com