Správa Chersonu uzavřela strategický most přes Dněpr, byl ostřelován

Úřady v Ruskem kontrolovaném ukrajinském městě Cherson uzavřely jediný a velmi strategický most přes řeku Dněpr. Přimělo je k tomu ostřelování vysoce přesnými raketovými systémy HIMARS, které ukrajinské armádě dodaly Spojené státy. O uzavření mostu informoval Ruskem dosazený představitel Chersonské oblasti Kirill Stremousov, napsala dnes agentura Interfax.

Raketový útok se odehrál v noci na dnešek, v době ostřelování byly v Chersonu slyšet výbuchy, uvedl zpravodaj Interfaxu z místa. Podle regionální správy ruská protivzdušná obrana několik raket vypálených na most zneškodnila.

„Chci mnohé uklidnit – most stojí,“ napsal Stremousov na sociální síti Telegram.

Mosty mají ve válce na Ukrajině zásadní strategický význam. Ruské invazní jednotky v ukrajinské Charkovské oblasti staví pontonové mosty. Snaží se tak zajistit zásobování a logistickou podporu svých jednotek v oblasti oddělené vodním tokem. Ve své pravidelné ranní zprávě o tom dnes informoval ukrajinský generální štáb.

Ostřelování na celé frontě pokračuje bez výraznějších územních zisků ve prospěch kterékoliv ze stran. Rusové podle Kyjeva zejména v Charkovské a Sumské oblasti monitorují situaci na bojišti ze vzduchu. U Kramatorsku a v oblasti řeky Jižní Bug, tedy na sever od přístavu Oděsa, Rusové použili bezpilotní letouny, píše štáb.

ČTK

  Putin může být vážně nemocný - západní média

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com