V noci hrozí v části Čech náledí, na severu Moravy fouká

Dnes večer a v noci na pondělí hrozí v severozápadní polovině Čech náledí. Vyplývá to z varování vydaného Českým hydrometeorologickým ústavem (ČHMÚ). Do dnešního odpoledne navíc platí předchozí výstraha před silným větrem ve Slezsku a na severu Moravy.

Při přechodu studené fronty bude dnes na většině území Česka pršet, na horách sněžit, uvádějí meteorologové. Večer a v noci na pondělí budou srážky od severozápadu ustávat, v severozápadní polovině Čech se bude vyjasňovat a na mokrých površích se při poklesu teplot pod bod mrazu začne tvořit náledí. Zvýšenou pozornost by mu měli věnovat zejména řidiči, ale i chodci.

Výstraha před náledím platí od dnešních 20:00 do pondělních 10:00 pro kraje Karlovarský, Liberecký, Plzeňský, Středočeský, Ústecký a pro Prahu. Částečně se týká také Jihočeského a Královéhradeckého kraje. V ostatních regionech ČR hrozí podle meteorologů náledí jen ojediněle.

V sobotu vydal ČHMÚ také varování před silným větrem pro část Česka. Do dnešních 15:00 platí pro většinu Moravskoslezského kraje a Jesenicko. Jižní až jihozápadní vítr může mít v těchto oblastech v nárazech rychlost až 70 kilometrů v hodině. Odpoledne bude postupně slábnout.

ČTK

  Petříček: Zemanovi jsem trnem v oku i kvůli Dukovanům

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com