Ukrajina je v plamenech. Poučení pro Evropu – „stop Rusko“.

Masivní raketový úder – rusko-fašistická vojska opět střílela na zařízení kritické infrastruktury a obytné oblasti Ukrajiny.

Rašisté začali Ukrajince mlátit hned od rána. Odpoledne byl ale zaznamenán masivní start rakety.

Nejprve Charkov převzal dvojici S-300. Pak Kyjev a Kyjevská oblast. Ve 13:00 byl na Ukrajině vyhlášen hromadný letecký poplach – třetí den. Protivzdušná obrana fungovala, docházelo k výpadkům elektřiny.

Se zvláštním cynismem zaútočili rasisté na Dněpr. Konkrétním cílem moskevských monster byla obyčejná obytná budova, lidé trpěli.

Okupanti již dříve stříleli na civilní objekty a zasáhli obytné oblasti. Tentokrát však byla rána zasazena se zvláštním cynismem a projektil vypálený z bombardéru byl určen pro konkrétní dům v konkrétní ulici a způsobil značné škody.

Podle mluvčího ukrajinského letectva Jurije Ignata rashisté zasáhli vícepodlažní budovu v Dněpru náloží určenou k ničení skupin letadlových lodí.

„Výšková budova v Dněpru byla zasažena X-22 vypáleným z bombardéru dlouhého doletu Tu-22M3 z oblasti Kursk a Azovského moře,“ uvedla armáda.

Poznamenal, že před několika měsíci bylo stejným projektilem napadeno obchodní centrum v Kremenčugu v regionu Poltava.

Raketu s hlavicí o váze 950 kilogramů odborníci nazývají „vrahem letadlových lodí“. Je určena k ničení skupin letadlových lodí na moři (může být vybavena jadernou částí).

Přečtěte si to znovu a zamyslete se nad tím – ruští fašisté vystřelí na dům s civilisty projektil určený k ničení skupin letadlových lodí.

S takovými zbraněmi rashisti narážejí na hustě obydlené město, zasahují obytné oblasti – to je vyloženě terorismus.

Mluvčí Ozbrojených sil Ukrajiny řekl, že rusko-fašistická vojska zasáhla Ukrajinu protiletadlovými střelami určenými k ničení vzdušných cílů a jsou pro obyvatelstvo velmi nebezpečné.

S-400 nebo S-300, kterými byl napaden Kyjev, jsou systémy, kterými rusko-fašistická vojska neustále narážejí na východní oblasti Ukrajiny – Charkovskou oblast, Nikolajevskou oblast, Dněpropetrovskou oblast.

  Davos 2023. Čína je zpět ve hře, válka pokračuje. Svět čeká.

„Takové komplexy jsou navrženy tak, aby ničily vzdušné cíle s tisíci působivých prvků za účelem zničení letadla nebo UAV. Tyto úlomky létají stovky metrů daleko a zasahují civilní obyvatelstvo. Střelba do měst je čistý terorismus,“ řekl mluvčí ukrajinských ozbrojených sil.

„Moskva dokazuje, že cynismu se meze nekladou,“ řekla Tymošenková, zástupkyně šéfa OPU, s tím, že od 13:00 (kyjevského času) rána do diplomu v domě v Dněpru vedla ke zničení 72 a poškození dalších. více než 230 bytů. Nejméně 73 lidí bylo zraněno, 25 zemřelo, 43 je v pátrání.

Celkem v panelovém domě s 18 přístupy, do kterého střílel pilot ruského bombardéru, žilo přes 1100 lidí.

„Noc bez spánku a oddechu. Pokračujeme v práci. Zachraňte lidi a pečlivě zaznamenejte všechny důkazy o válečných zločinech zabíjejících civilisty v Rusku. Rusko je zabiják. Co dělají s vrahy? Jsou zodpovědní v plném rozsahu zákona. Tak by to mělo být s Ruskem. Tak by to mělo být s těmi, kdo dávají a plní zločinné příkazy ke zničení Ukrajiny a jejího lidu,“ řekl šéf ukrajinské národní policie Igor Klymenko.

Šéf ukrajinského ministerstva zahraničí Dmitrij Kuleba v reakci na zvěrstva rashistů vyzval ministry G7 a EU, aby okamžitě zavedli nové sankce proti fašistické Moskvě.

„Každá palba raket dále vyčerpává ruské rezervy. Stále jsou však schopni vyrábět nové. Můžeme a musíme zničit jejich raketový a bezpilotní průmysl masivním sankčním úderem. Vyzývám G7 a EU, aby okamžitě zavedly příslušné sankce navržené Ukrajinou,“ uvedl ministr v prohlášení.

Poradce šéfa OP Ukrajiny Podoljak vyzval svět, aby vyloučil Rusko z Rady bezpečnosti OSN.

„Někdy se zdá, že jsme za rok viděli všechny odstíny „ruského světa“. Moskva ale dokazuje, že cynismu se meze nekladou. Dněpr. Sobota. Obyčejný dům. Záludná ruská raketa. Rusko by mělo být okamžitě vyloučeno z Rady bezpečnosti OSN. Její přítomnost v tomto těle je hanbou pro celý svět,“ řekl Podoljak.

  Prošla Evropa denacifikací? Řečnická otázka nebo plány Kremlu.

Stálý představitel Ukrajiny při OSN Serhiy Kyslitsa vystoupil před členy Rady bezpečnosti OSN po ruském útoku na výškovou budovu v Dněpru.

„Jaké to je být vedle řezníka na oddělení? Cítíte teplou a lepkavou krev, když mu podáte ruku? Až mu příště podáte ruku, vzpomeňte si na civilisty zabité ruskými údery v Dněpru,“ napsal Kislitsa na Twitteru.

Reagoval na teror Moskvy a správných vůdců. Ozval se zejména předseda vlády Moldavska, na jehož území úlomky ruských granátů nepadají poprvé.

„Neexistuje žádné politické, historické nebo morální ospravedlnění pro zabíjení civilistů a útoky na infrastrukturu,“ řekl předseda vlády Moldavska.

O své podpoře Ukrajince ujistil i kanadský premiér.

„Ruské útoky na obytný dům v Dněpru na Ukrajině jsou ohavné, ohavné a naprosto nepřijatelné. Kanada toto násilí jednoznačně odsuzuje – podporujeme lid Ukrajiny a poskytneme mu podporu, kterou potřebují,“ řekl Trudeau.

Rusko pokračuje v teroristickém pochodu na Ukrajině. A útoky na obytné oblasti, které včera provedli kremelští nelidé, opět ukázaly, že Moskva nehodlá válku ukončit.

A pokud je svět skutečně civilizovaný, nemůže stát stranou, zatímco se teroristické Rusko pokouší spáchat genocidu na Ukrajině.

Jak zastavit ruský teror odpověděl Zelenskyj s tím, že to lze provést pouze na bojišti.

„To se může a mělo by se dělat na naší zemi, na našem nebi, v našem moři. A k tomu potřebujeme zbraně, které mají naši partneři na skladě a na které naši vojáci čekají,“ řekl ukrajinský prezident.

Ukrajinci musí dostat protivzdušnou obranu, protiraketovou obranu, tanky a další vybavení, aby mohli nepřítele odrazit. Vždyť Ukrajina dnes chrání celou Evropu.

„Tento dům v Dněpru se nacházel na ulici zvané Nábřeží Pobeda. Když dali této ulici toto jméno, znamenalo to vítězství nad nacisty ve druhé světové válce. Rašisté vzali tomu nepříteli svobodného světa všechno. To je jasné. A musíme udělat vše, abychom zastavili unáhlenost, stejně jako kdysi svobodný svět zastavil nacismus,“ řekl ukrajinský prezident.

  Zelenskyj odhalil eso v rukávu Ukrajiny. Válečné úsilí brzdí jen Západ

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com