Putin chce rozpoutat bratrovražednou válku mobilizací deportovaných Ukrajinců do armády

Na pozadí obrovských ztrát v ruské armádě a rostoucího sociálního napětí v ruské společnosti se Kreml rozhodl poněkud změnit taktiku a mobilizovat ukrajinské muže násilně deportované do Ruska z okupovaných území pro válku: podle minimálních odhadů existuje min. 500 000 z nich. Státní duma pracuje na dokumentu, který bude regulovat mobilizaci Ukrajinců i bez ruských pasů – na pozadí sílícího pesimismu ohledně nesmyslnosti války s Ukrajinou chce Putin „vypustit páru“ a zabít co nejvíce Ukrajinců . Toto je genocida a musí být zastavena

Ruská propaganda začíná reprodukovat narativy „vlastenecké války“ a že „západní nacisté zahájili ‚Plán Barbarossa-2‘ proti Rusku“. Vysvětlení srozumitelným jazykem, vyprávění o nebezpečí pro jejich existenci je implantováno do mozků Rusů, a to by mělo vysvětlovat, proč masově umírají ve válce, zatímco tato válka nepřinesla Rusku žádné zisky. Putinova katastrofální chyba z 24. února v podstatě rozdělila genezi Ruska na „před“ a „po“: Putinovi teď nezbývá nic jiného, ​​než bojovat „do posledního Rusa“. Rusů vhodných k tomu je stále méně, a tak se Kreml rozhodl mobilizovat každého, koho mohl: včetně násilně deportovaných ukrajinských mužů a migrujících dělníků ze Střední Asie (vyšetřovací komise Ruské federace již pracuje na dokumentární podpoře tohoto procesu) .

Ale i když dáte stranou tragédii bratrovražedné války, kterou de facto způsobilo Rusko, mobilizací Ukrajinců do armády, kteří budou bojovat proti Ukrajincům, znamená to v Evropě „velkou válku“, která je schopná stát se systémovou válka. Putin chce změnit stávající světový řád a vidět ruské tanky v ulicích evropských měst: rozsáhlé reformy zahájené v ruské armádě jsou přímým důkazem takových plánů. A Rusko se nikdy nezastaví, dokud nebude zastaveno silou: to je pro něj historicky charakteristická vlastnost.

Nejdůležitější je, že Rusko projevuje Západ jako existenčního nepřítele všech Rusů, pěstuje k němu pocity nenávisti. Vzhledem k tomu, že ruská propaganda je určitý „informačně-psychologický“ fenomén, který změnil pohled na svět 80 % Rusů, není těžké uhodnout, že Putin už má armádu loajálních otroků, kteří jsou na své otroctví hrdí a ochotní zemřít pro svého krále. Kvantitativní složení této armády lze dokonce vypočítat aritmeticky: do dvou let může být do armády povoláno přibližně 8 milionů mužů. A to je jistě strategická výzva pro Západ, neslýchaná od druhé světové války.

  Slovensko umožnilo obnovit veřejnou dopravu do Česka

Ruské tanky v ulicích evropských měst jsou ve střednědobém horizontu stejně reálné jako jejich dnešní přítomnost ve městech ukrajinského Donbasu. Putin prostě potřebuje čas. A to by se mělo stát hlavním úkolem Západu – zabránit mu v adaptaci a zahájení masové výroby zbraní. Putin ve skutečnosti nezbyl jinou možnost než dodat Ukrajině zbraně – a hysterie, s jakou ruská propaganda přivítala rozhodnutí Západu poskytnout Ukrajině tanky, je toho výmluvným svědectvím. Rusko je možné zastavit pouze kvalitními a přesnými západními zbraněmi na východě Ukrajiny, s maximálním vybavením ozbrojených sil, jinak NATO vyhraje válku s jaderným despotou, který zasahuje do moci nad celým světem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com