Jak ruští vlastenci koexistují s nenáviděnou Evropou?

Už rok jako fašistická Moskva vede agresivní válku na Ukrajině. Navíc se každým dnem ozývají hlasy z bažin Moksha hlasitěji a hlasitěji, že Rusko je ve skutečnosti ve válce s celým Západem a jeho hodnotami.

Přístup je pochopitelný, je sice šílený, ale přesto – to je jejich pozice, myslet si, jak uznají za vhodné.

Když si ale problematiku prostudujete blíže, objeví se nové otázky. A studovat, věřte mi, něco na tom je.

Nedávno se tedy ukázalo, že ministr školství Ruské federace vlastní v Karlových Varech čtyři byty. Co je ministerstvo školství, myslím, není nutné vysvětlovat.

To je propaganda, vzdělávání a vytváření nových algoritmů, podle kterých budoucnost Ruska (pokud nějakou má) bude budovat zemi.

Tedy ministr školství, to je možná klíčová pozice ve struktuře vymývání mozků prosycené propagandou a dezinformacemi.

A najednou má uvědomělý úředník takové nezodpovědné pozadí. Navíc na informaci o přítomnosti bytů v „nepřátelské“ České republice ministr Ruské federace upozornili vyšetřovatelé ruského projektu „Důležité příběhy“.

Britští novináři poznamenávají, že příbuzní ministra školství Ruské federace Sergeje Kravcova vlastní čtyři byty v českém letovisku Karlovy Vary.

Tři byty patří ministrově matce a otci Alle Kravtsové a Sergei Brownovi. Další – matce, otci a údajnému bratrovi Juriji Brownovi.

Dva z těchto bytů byly poprvé hlášeny Scanner Project, dobrovolným protikorupčním projektem, který vyšetřuje dodržování zákonů úředníky a poslanci v regionech Ruska a přeshraniční korupci. Zdroj byl vytvořen za účasti Borise Němcova v roce 2014.

Projekt Scanner (dříve Městský skener) je dobrovolnický protikorupční projekt, který vyšetřuje dodržování zákonů úředníky a poslanci v regionech Ruska a také přeshraniční korupci. Vytvořeno za účasti Borise Němcova v roce 2014.

Novináři hlášené byty byly registrovány na českou společnost ULTRA Computers, kterou vlastní příbuzní ministra školství Ruské federace.

  Musím bohužel konstatovat, že se epidemie covidu nevyvíjí dobrým směrem, řekl ministr Vojtěch

Poté „Důležité příběhy“ našly další dva byty od rodiny Sergeje Kravtsova. Vyšetřovatelé zjistili, že první dva po likvidaci firmy patří přímo příbuzným.

Zde je důležité poznamenat, že na Kravcova se od 16. prosince vztahují sankce EU.

„Dostat se na seznam je pro mě vysokým hodnocením již vykonané práce a pobídkou pokračovat v ochraně a rozvoji suverénního národního školství ve všech oblastech,“ komentoval své zařazení na seznam ministr.

No, dobře, asi je pohodlné křičet nahlas o své ruskosti a údajně na ni být hrdý, ale na druhou stranu žít tiše v zemi stejného kapitalismu.

Být patriotem podle hodin je velmi pohodlné: když přijdete do práce, jste patriot, stigmatizujete západní hodnoty.

Odešel z práce – zapomněl na vlastenectví a odešel odpočívat do zemí Západu. Nebo se tam dokonce usadili. Čistě v ruštině.

Zajímavé je, že projekt poznamenává, že vytvořil speciálního průvodce, který umožňuje nejen procházet seznam zahraničního majetku ruských podporovatelů války, ale také se pomocí Google Street View procházet po čtvrtích, ve kterých se majetek nachází.

Situace pro pověst ruských úřadů je velmi nezajímavá. I tam, kde se zdálo, že o pověsti není třeba mluvit, mluvíme o kremelských úřadech, ale i ty chtějí vypadat nějak slušně, alespoň v očích svého obyvatelstva.

Otázky už skutečně vyvstávají, zejména vzhledem k situaci na frontě války s Ukrajinou.

Aby Kreml zachránil pověst ministra i svou, označuje informace o nemovitostech tohoto charakteru v Česku za falešné.

Moskva se prostřednictvím agentury TASS snaží oživit vědomí spoluobčanů a přimět je věřit v poctivost vlády.

Další červený sleď, Kreml válčil s Ukrajinou. Oblíbenou metodou Kremlu je, že pokud má obyvatelstvo dotazy na úřady, hledejte vnějšího nepřítele.

A nejnepříjemnější pro současnou vládnoucí kliku Kremlu je, že se neustále objevují dotazy obyvatel.

  Exministr Vojtěch nově vede Krajskou zdravotní. ‚Je stále větším přínosem,‘ řekl hejtman Ústeckého kraje

A když se prostému chlapíkovi z ruského vnitrozemí, který brání svou vlast před zlým Západem, ukáže, že ministři jeho země, právě na tomto Západě, mají nemovitosti nebo se jen baví, pak může mít i netečný Rus navíc otázka.

Kreml proto bude eskalovat situaci tím, že bude obyvatelům nadále vyprávět své příběhy.

Evropa naopak potřebuje pochopit, že pozváním lidí jako Kravcov k sobě vytváří na svém území další past, do které může spadnout opravdu každý stát EU.

Svobodu a nezávislost Evropy dnes chrání Ukrajina. Budoucnost obsahu tedy závisí také na tom, jak konsolidovaná tato pomoc bude.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com