Prigožin bojuje proti Putinovým generálům. Ke kampani použil těla mrtvých bojovníků z Wagnerovy skupiny

Jevgenij Prigožin pokračuje ve svém boji proti ruským vojenským elitám. Po kritice ministra obrany Sergeje Šojgua obvinil také další vysoké vojenské činovníky ze záměrného zadržování zbraní, které mají putovat na Ukrajinu za žoldáky z Wagnerovy skupiny. Ke svému apelu se Prigožin nestyděl použít těla padlých vojáků.

Jak upozorňuje web CNN, šéf soukromé armády, která na Ukrajině působí jako součást ruských vojsk, rozjel svou nechutnou PR akci ve středu. Ten den se totiž na jeho telegramovém účtu objevila fotografie desítek těl mrtvých vojáků, naskládaných vedle sebe na promrzlé zemi. K příspěvku byla přidána i žádost, v níž je uvedeno, co „wagnerovci“ od ruského ministerstva požadují.

„Tohle je jedno z míst, kde se shromažďují mrtví,“ sdělil Prigožin. „To jsou ti, kteří včera zemřeli v důsledku nedodání munice od ruského ministerstva obrany. Jejich těla dostanou matky, manželky a děti,“ dodal. Hned ve čtvrtek šéf žoldnéřské skupiny potvrdil, že dodávky jsou obnoveny a míří k jeho vojákům.

Standardní chování

Není to poprvé, kdy se Prigožin zachoval takto neeticky a nemorálně. Například na Nový rok přítel Vladimira Putina navštívil jednu z márnic, kde jsou shromažďována těla padlých okupačních ozbrojenců. „Leží tu bojovníci z Wagnerovy skupiny, kteří padli na frontě. Zemřeli jako hrdinové,“ řekl v blízkosti černých pytlů Prigožin. „Jejich kontrakt skončil, za den se vrátí domů,“ dodal.

Šlo o další mediálně rozebíraný výstup šéfa Wagnerovy soukromé společnosti. Před koncem roku se na sociálních sítích objevilo video, v němž Prigožin nesl bednu mandarinek zadrženým ukrajinským bojovníkům.

Na Nový rok ještě podle zprávy serveru Euro Weekly News stihl kontroverzní podnikatel přivézt na základnu do Krasnodarského kraje velké kladivo. To je u „wagnerovců“ bráno jako zbraň, která trestá dezertéry.

  Válek v pondělí projedná s pojišťovnami kroky k růstu mezd ve zdravotnictví

Po svých mužích chce Prigožin nejvyšší stupeň agresivity a brutality. Ve videu, které přinesly některé britské deníky, tvrdí, že z bojovníků vytváří krvelačné stroje na zabíjení. „Je to doplňková výcviková základna pro naše bojovníky,“ říká o místě, kde video vzniklo.

„Primární výcvik probíhá v Molkinu a zde zkušení bojovníci absolvují doplňkový výcvik ve svých specializacích,“ vysvětluje muž, kterému se přezdívá Putinův šéfkuchař. „Takže tam si vychovávají mladé orly a tady z nich dělají opravdové kanibaly,“ dodává.

Rekruti Wagnerovy skupiny pocházejí z různých společenských vrstev. Často jde o vězně, které si Prigožin sám vybral v ruských nápravných zařízeních. Nechybí vrazi, sexuální násilníci či muži odsouzení za rvačky a napadení.

Zdroj: Forum24.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com