Rusové cvičili na Baltu podvodní operace a za týden bouchnul Nord Stream. Život je samá náhoda

Dne 26. září loňského roku došlo v Baltském moři k explozím, které poškodily plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2. Ruský politik a ekonom Vladimir Milov upozornil na zajímavou souvislost. „Tamní vyšetřovatelé jsou bezradní a teď se ukazuje, že týden před výbuchy na severních tocích v Pobaltí probíhalo cvičení Baltské flotily, kde bylo výslovně deklarováno, že se cvičí podvodní operace.“ Upozornil na článek z webu Vzgljad.ru z 19. září, kde se píše, že cvičení právě začalo.

„V Kaliningradské oblasti začalo dvoustranné velitelsko-štábní cvičení za účasti sil Baltské námořní základny, kombinace hladinových lodí flotily a námořního letectva. V první fázi cvičení jsou do vyššího stupně pohotovosti uvedeny vojenské orgány řízení základny, řada námořních útvarů a také některé vojenské jednotky flotily zapojené do manévrů,“ cituje Vzgljad agenturu TASS.

Cvičení se účastnilo více než 15 hladinových lodí, člunů a podpůrných plavidel, více než 1 500 vojáků, více než 50 jednotek vojenské a speciální techniky a také letadla a vrtulníky Baltské flotily. Nasazeny byly malé raketové lodě a čluny, malé protiponorkové lodě a nacvičovala se „řada úkolů“ včetně „protiminových opatření“.

Nebudeme ani naznačovat. Většina z nás – prostých smrtelníků – se nikdy nepotápěla k žádnému plynovodu a neplánovala exploze. Mohou nám po technické stránce namluvit cokoliv. Zábavné je na tom hlavně několik bodů. Především to, že si toho cvičení zrovna těchto speciálních jednotek „na místě činu“ nikdo doteď moc nevšiml. Když chcete něco moc utajit, musíte to provést buď hodně potichu a nenápadně, nebo se naopak skrýt za nějaký velký virvál. Okrást někoho o peněženku je nejlepší v naprosto pusté uličce po půlnoci, nebo v hustém davu za pravého poledne. Takové nakupení vojenských lodí v dané oblasti je ten druhý případ.

  Právo být člověkem. Další shromáždění se konalo v Praze.

Kdyby nic jiného, máme tady aspoň další vyšetřovací verzi, jak by řekl bývalý pan prezident. Ale je dost pikantní, ne že ne.

Autor: Jan Jandourek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com