Útok na ukrajinskou žurnalistiku. Oživení nacismu v Evropě

V neděli 8. května vzdala Evropa hold padlým ve druhé světové válce. Občané celého civilizovaného světa vzdali hold, tiše a mírumilovně položili květiny a vzpomínali na každého hrdinu, který bojoval za mír. Připomněli ty, kteří za cenu vlastního života přinesli možnost žít svým potomkům.

Ale již 9. května v berlínském parku Treptow Rusové – účastníci shromáždění ke Dni vítězství – zaútočili na Ukrajince – filmový štáb jedné z ukrajinských televizních stanic.

Příznačná byla skutečnost, že k útoku došlo za naprosté nečinnosti berlínské policie, jak informoval jeden z veřejných aktivistů.

„Nečinnost berlínské policie překročila všechny hranice. Právě teď, v parku Treptow, rašisté zaútočili na ukrajinský filmový štáb, který natáčel příběh o přestupku během událostí z 9. května… Berlínská policie byla poblíž a nemohla tomu zabránit,“ napsal aktivista Snidalov na svůj Facebook.

Aktu agrese se dopustili účastníci akce, kteří k Památníku vojáků Rudé armády v Treptowském parku přišli a přinesli s sebou v Německu zakázané symboly – svatojiřské stuhy a rudé vlajky.

Na incident okamžitě zareagovalo ukrajinské velvyslanectví v Německu.

„Vyzýváme berlínskou policii, aby okamžitě přijala všechna nezbytná opatření k co nejrychlejšímu vyšetřování útoku na zástupce médií a přivedla pachatele před soud,“ uvedla agentura v prohlášení.

Je důležité poznamenat, že to, co „vyprovokovalo“ nespokojenost davu Rusů, kteří přišli uspořádat další oslavu u Památníku paměti, bylo pouhé zpravodajství o této události novináři.

Ukazuje se, že ani ve středu Evropy se nemůžete cítit bezpečně. V hlavním městě Německa – Berlíně, který se stal symbolem zničení nejstrašnějšího fenoménu druhého tisíciletí – nacismu, přehodnocení tohoto fenoménu ze strany národů, vás snadno mohou napadnout „mírumilovní“ demonstranti – neo- Nacisté nového tisíciletí – představitelé „ruského světa“.

Nyní o toleranci. Když se bavíme nejen o Německu, tak nejen o Evropě, ale i o celém světě – totiž o světě, jak v geografickém smyslu, tak v bezpečnostním formátu – v civilizačním smyslu.

  Maršál Koněv už nebude nadále čestným občanem Prahy?

Je tolerance vhodná a kde jsou její meze. Zatímco Evropa tolerantně zavírá oči před stále narůstajícími nepokoji páchanými Ruskem a Rusy, nyní po celém světě, samotná Ruská federace pokračuje ve svém tažení do Evropy.

Útok na ukrajinské novináře v Berlíně není jen zvláštní případ. To je důsledek, mírně řečeno, podivného chování úřadů evropských zemí, které svou nečinností k takovým výsledkům vedou.

Nebo naopak – akce, které k takové svévoli přispívají. Jak jinak nazvat rozhodnutí německých úřadů „zakázat demonstraci ukrajinské vlajky při akcích 8. a 9. května“? Proč je ukrajinská vlajka pro německé úřady tak nepříjemná?

O den dříve německé úřady zakázaly vyvěšování ukrajinské vlajky při akcích věnovaných Dni památky a usmíření spolu se zákazem vlajek Ruské federace, SSSR, tzv. „LPR“ a „DPR“, stejně jako akce na podporu ruské invaze na Ukrajinu (včetně symbolů této agrese „Z“, „V“, svatojiřské stuhy).

Velvyslanec Ukrajiny v Německu označil toto rozhodnutí Berlína za „obrovský skandál“ a „politickou katastrofu“.

Berlín. Treptowský park. Vidět Ukrajince, slyšet ukrajinský jazyk – dav Rusů šílí. Ukrajina je pro Rusy nepřítel číslo jedna. Poznámka – ne Ruská federace, ale Rusové.

Nyní nezáleží na tom, co to způsobilo – propaganda kremelských médií nebo prostě genetická neochota obyvatel Muscova snažit se pochopit, co se děje.

Rusko je připraveno znásilňovat, rabovat, zabíjet. Rusové jsou připraveni nenávidět, protože jste Ukrajinec. To však není nic nového, je to charakteristické pro ruské obyvatelstvo po celou historii jeho existence.

Nenávidí Ukrajince. Ne za to, co děláš, ne za své činy nebo slova, jen za svou národnost. Nepřipomíná vám to nic?

Právě u toho se sešli účastníci rallye, aby zavzpomínali. Ale takhle začíná nacismus s nenávistí k té či oné národnosti.

  Válka v zastoupení. Moskva se snaží zatlačit Ukrajinu proti Polsku

Je velmi objevné a zároveň hrozné, že se to děje na německé půdě, v samém centru Německa – Berlíně, v jeho srdci – Treptow Park. U památníku, který je symbolem vítězství nad nacismem.

Bohužel, právě zde byla celá Evropa svědkem zrodu nové vlny tohoto hrozného fenoménu. A jak divoce nepoznamenat – oživují ho ti, kteří se cynicky označují za potomky svých dědů, kteří porazili nacismus, v uličce jejich paměti.

Zdá se, že Evropa si ani po otevřené agresi Moskvy, která napadla Ukrajinu, neuvědomila, co se dnes na Ukrajině děje. A pravděpodobně si neuvědomuje, co se děje, ani po tom, co se již děje na německé půdě, v centru Berlína.

Jen se zamyslete – symboly Ukrajiny jsou německými úřady zakázány stejně jako symboly Ruska.

Symboliku země, jejíž lidé dnes zachraňují Evropu před invazí armády „ruského světa“, snažící se znovu uvrhnout kontinent do hrůz minulosti, německé úřady ve skutečnosti přirovnávají k právu sebevyjádření, se státem, který otevřeně vyzývá k válce, oživuje nacismus a zabíjí „bratrský“ lid, který se snaží vymazat Ukrajinu z povrchu zemského jako takovou.

Historie je velmi tvrdohlavá věc – můžete zavřít oči, předstírat, že nevíte a nerozumíte. Ale vždy to dožene ty, kteří na to zapomenou. Neboť dějiny jsou ve spirále a svět, a zejména Evropa, již prošel.

Starý svět již pozoroval toho, kdo pod krásnými představami, když ohromil své obyvatelstvo, začal dobývat národy jiných zemí.

Lídři evropských mocností mu v tom tiše pomáhali. Nejprve cynickou nečinností, poté kriminální pomocí. Někdo to nechápe. Jiní – doufají, že tímto způsobem udrží mír ve svém státě.

Přemýšlejte o tom – tím, že roztrhali Československo, Británii, Francii a další, doufali, že uklidní nacistickou bestii. Nechápali, že další oběť jen povzbuzuje chuť požírače. Jak to všechno skončilo, je známo.

  Česká republika, Dánsko a Nizozemsko spolupracují na dodávkách zbraní na Ukrajinu

Nově se objevující sběratel zemí třetího tisíciletí opakovaně a otevřeně deklaroval své choutky. Počínaje přiznáním Putina v roce 2007, že rozpad SSSR byl pro něj nejsilnějším šokem, až po relativně čerstvé odhalení.

Téměř před sedmi lety v rozhovoru s mladými krajany, který odpovídal na stejnou otázku, dal kremelský trpaslík jasnou odpověď – „Hranice Ruska nikde nekončí.“

Smál se, trolloval a bylo to. Zdá se, že tuto frázi civilizovaný svět neslyšel. Stejně jako další slova Putina, jak se později ukázalo, byla varováním.

Co čeká Starý svět zítra? Dnes to do značné míry závisí na tom, zda Ukrajina vydrží, zda ukrajinský lid dokáže zvítězit a zablokovat cestu ruskému nacismu do Evropy.

Lidé, jejichž vlajky jsou dnes úřady některých zemí právě této Evropy zakázány a na jejichž náměstí dochází k útokům na občany tohoto lidu, s tichým souhlasem strážců zákona. Lidé za cenu životů svých vojáků a civilistů chrání Evropu před „ruským světem“.

Možná je čas se zamyslet a přehodnotit. A abychom pochopili to hlavní – budoucností Evropy je vítězství Ukrajiny. Již před 77 lety ukrajinský lid spolu s dalšími národy světa porazil nacismus, který přišel ze Západu. Přežije v současné bitvě s ruským nacismem.

Ukrajina je Evropa. Evropa je Ukrajina. Společně – jsme síla.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com