Pavel se domluvil s webem Deník.cz na pravidelných videorozhovorech

Prezident Petr Pavel se domluvil s webem Deník.cz na pravidelných čtvrthodinových rozhovorech. Vysílat se budou živě formou videorozhovoru každé dva týdny. Nápad na formát pořadu vznikl ještě před volbami a prezident ho webu přislíbil bezprostředně po vyhraných volbách, uvedl Deník.cz v tiskové zprávě. Pavel chce veřejnost oslovovat také prostřednictvím podcastu Podhradí, který moderuje Michal Půr. S Českým rozhlasem se Pražský hrad domluvil na čtyřech rozhovorech ročně, k’teré se budou živě vysílat nepravidelně v souvislosti v reakci na aktuální dění, potvrdil ČTK mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Pořad Deníku.cz s názvem Co můžeme čekat od prezidenta? byl poprvé odvysílán před dvěma týdny, druhý díl toto pondělí. Moderátorkou je redaktorka Deníku Kateřina Perknerová. „Petr Pavel se vždy, každý druhý týden, připojuje z místa, kde v daný den je, kam případně cestuje,“ uvedl Deník.cz v tiskové zprávě.

Šéfredaktor Deníku Roman Gallo uvedl, že web projektem navazuje na obdobný pořad s premiérem Petrem Fialou (ODS). „Myšlenka pravidelných debat s prezidentem v redakci vznikla dávno před zvolením nové hlavy státu,“ uvedl Gallo. Pavel podle něj debaty podmíněně slíbil před volbami a potvrdil je po svém zvolení. Perknerová chce v rámci diskuse prezidentovi zprostředkovat i dotazy čtenářů.

Minulý týden Pražský hrad oznámil spuštění svého podcastu Podhradí. Moderovat ho bude Michal Půr, šéfredaktor serveru Info.cz a moderátor televize CNN Prima News. Prezidentova mluvčí Markéta Řeháková řekla serveru Deník N, že Půr bude podcast zajišťovat i technicky, a to zdarma. Kontrolu nad obsahem však bude mít Hrad. Natáčet se bude nepravidelně.

Na rozhovorech s prezidentem se domluvil i Český rozhlas. Podle Hošny by se měly konat čtyřikrát ročně a nebudou mít podobu pravidelného pořadu. Reagovat budou na aktuální dění. Vysílat se budou živě v některém z atraktivních vysílacích časů.

  Výbor europarlamentu vyzval Komisi k zastavení plateb Agrofertu a nulové toleranci

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com