Rusko militarizuje mládež. A mládežnické organizace ve světě chce proměnit ve své páté kolony

Rusko stále více zakouší mezinárodní izolaci, kterou bohužel u nás na Západě rozrušují i všelijací Putinovi užiteční idioti. Přesto k překvapení mnohých izolace funguje. Proto se Kreml snaží před vlastními občany předstírat, že Rusko je normální země, již milují snad všechny národy světa. Ruský vůdce Putin vydal 5. dubna 2023 dekret č. 249, kterým nařídil, aby se v příštím roce konal v Rusku zbrusu nový Světový festival mládeže. Co bude cílem? A kdo na něj pojede?

Vůbec první Světový festival mládeže a studentstva se odehrával roku 1947 v Praze v Československu, tehdy už také pod taktovkou Moskvy. Naopak zatím poslední festival tohoto typu se uskutečnil roku 2017 v Rusku, konkrétně v Moskvě a Soči. A to vždy v gesci Světové federace demokratické mládeže (WFDY). Tato kdysi vlivná organizace sdružující mládež ze sovětských satelitů a prosovětských komunistických organizací v různých koutech světa byla založena už roku 1945 a jejím sídlem je dosud Budapešť. V Česku má dnes jediného člena – Komunistický svaz mládeže. Jenže nyní bere Rusko organizaci „mezinárodní mládežnické spolupráce“ pevně do svých rukou a zcela v jeho režii se má v únoru a březnu 2024 uskutečnit bombastický Světový festival mládeže.

Světový festival mládeže?

Ruská média hovoří o účasti asi 20 tisíc zástupců mládežnických organizací z 80 zemí světa. Putin instaloval do čela organizačního výboru Sergeje Kirijenka, bývalého ruského premiéra a nyní zástupce vedoucího prezidentské administrativy v Kremlu. Jemu jsou k ruce vicepremiérka Taťána Golikovová a vicepremiér Dmitrij Černyšenko. Je tu však takový menší reputační problém. Všichni tři jmenovaní jsou po válečném útoku Ruska proti Ukrajině na sankčnímu seznamu EU, USA a dalších zemí.

Myšlenka na uspořádání zcela nového Světového festivalu mládeže pod patronátem Ruska vznikla údajně 25. ledna 2023 během setkání ruského vůdce Vladimira Putina s ruskými studenty. Putin tehdy prohlásil, že Rusko dokáže zorganizovat mezinárodní akce pokaždé „na velmi vysoké úrovni“.

  Navanyj se vrátil do Moskvy a letadlo přistálo na jiném letišti

I kdyby Rusko do roka prohrálo válku se statečnou Ukrajinou podporovanou Západem a svobodným světem, nic nenasvědčuje tomu, že by – s Putinem i bez Putina – odhodilo svůj tradiční agresivní imperialismus. Bude tudíž zajímavé sledovat, kdo se na soudružskou „vstréču“ do Ruska, pokud se uskuteční, vypraví. Putinův režim hodlá samozřejmě v první řadě přivítat zástupce členských organizací Světové federace demokratické mládeže, které jsou orientovány radikálně levicově a komunisticky. Jistě rádi přijedou třeba zástupci Organizace revoluční mládeže Beninu nebo Ho Či Minova komunistického svazu mládeže Vietnamu a Komunistické mládeže Venezuely.

Fronta levá i pravá

Mnohem zajímavější bude sledovat, zdali do Ruska dorazí někdo z Komunistického svazu mládeže v Česku, Komunistické mládeže Rakouska či Hnutí mladých komunistů Francie. Jenže to by byla jen „levá fronta“ proruských užitečných idiotů. Rusko, které můžeme směle diagnostikovat jako fašistický stát, samo aktivně buduje paramilitární dětskou a mládežnickou „pravou frontu“. V roce 2016 byla založena tzv. Junarmija čili Všeruské vojensko-vlastenecké společenské hnutí Junarmija, jež se stalo státním nástrojem k militarizaci dětí a mládeže od 8 do 18 let. A koncem roku 2022 bylo ohlášeno i založení tzv. Hnutí prvních pro dorost od 6 do 18 let, které bude navazovat na sovětského Pionýra. Podle řady indicií si Rusko masově připravuje vojenský dorost, který může být vržen proti Ukrajině nebo na jiné válečné frontě.

Vazby na ruský teroristický režim mají i mnohé „konzervativní“ mládežnické organizace, jako například Mladá alternativa (JA) v Německu, která je spojena s proruskou Alternativou pro Německo (AfD), tak drahou bývalému českému prezidentu Václavu Klausovi.

Ruská pátá kolona

Rusko vede genocidní válku proti Ukrajině, evropské zemi, která má ambice se jednou stát členem NATO a EU. Avšak Rusko vede i soustavnou hybridní válku proti celému Západu a stávajícímu mezinárodnímu řádu. Svolání jakéhosi Světového festivalu mládeže není nevinnou záležitostí. Půjde o pokus, jak k Rusku různými způsoby připoutat extremistické mládežnické organizace z celého světa, dále je radikalizovat a učinit z nich páté kolony – někde proti legitimním vládám, všude pak proti Západu. Nejde tudíž o nějakou specifickou ruskou lásku ke světové mládeži, nýbrž o klasickou maskirovku, která má zastřít opravdové záměry vládců Kremlu.

  Modul Orion se po cestě kolem Měsíce úspěšně vrátil na Zemi

Pokud by pozvání do Ruska přijaly některé české organizace, například Komunistický svaz mládeže nebo Dělnická mládež, bylo by nutné proti jejich dospělým vedoucím a činovníkům právní cestou tvrdě zasáhnout. Jakékoliv paktování s Ruskem se totiž rovná zrádcovské spolupráci s cizí nepřátelskou velmocí, která otevřeně usiluje o zničení naší svobody a demokracie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com