Protest u úřadu vlády skončil, někteří chtějí znovu přijít ráno

Protivládní protest u úřadu vlády večer skončil, jeho účastníci se kolem 19:00 rozešli. Policie nemusela řešit žádné konflikty, řekla na dotaz ČTK mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Akce se zúčastnili lidé, kteří v neděli odpoledne přišli na demonstraci nazvanou Česko proti bídě, poté před Strakovou akademií přenocovali a zůstali celý den. Bylo jich několik desítek. Někteří z nich se plánují před úřad vlády vrátit v úterý ráno.

Demonstranti stáli na chodníku před sídlem vlády, drželi české vlajky a transparenty vyzývající vládu k rezignaci a diskutovali mezi sebou. Od hlavního vchodu do sídla vlády oddělovaly demonstranty policejní zátarasy. Přilehlé nábřeží Edvarda Beneše zůstalo průjezdné, projíždět mohla auta i tramvaje, do zaměstnání se ráno dostali i pracovníci úřadu vlády. Policie, která na akci dohlížela, nezaregistrovala žádné problémy či incidenty.

Předseda mimoparlamentní strany Právo Respekt Odbornost (PRO) Jindřich Rajchl, který protest svolal, řekl ČTK, že je s účastí i průběhem akce spokojen. „Podařilo se zrealizovat to, co jsme chtěli,“ uvedl.

Proti koaličnímu kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS) v neděli demonstrovaly tisíce lidí, kteří zaplnili horní část Václavského náměstí. Protest poté pokračoval pochodem Prahou a shromážděním před Strakovou akademií. Část účastníků na Klárově zůstala a strávila tam noc a dnešek.

ČTK

  Protest v Praze. Kdo z něj má prospěch?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com