Nad většinou Ukrajiny byl znovu vyhlášen letecký poplach

Nad většinou Ukrajiny s výjimkou jejích západních regionů byl v noci na dnešek znovu vyhlášen letecký poplach. V Kyjevě je v nasazení protiletecká obrana, uvedla agentura Ukrinform. Další ruské útoky přicházejí v den, kdy si Moskva připomene výročí porážky nacistického Německa v roce 1945.

Kyjevské úřady uvedly, že protiletecká obrana funguje a odráží útoky na předměstích metropole. Jestli si vyžádaly nějaké škody či zranění, zatím není jasné.

Boje pokračují ve východoukrajinském Bachmutu, který se ruské síly dlouhé měsíce snaží dobýt. Šéf ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin v pondělí uvedl, že podle předběžných údajů začínají jeho jednotky dostávat potřebnou munici, o níž si řekl i hrozbou stažení wagnerovců z města. Dnes ale podle agentury Reuters uvedl, že munice jeho mužům ještě nedorazila.

Agentura také napsala, že s další pomocí napadené Ukrajině počítají Spojené státy. Bude ve výši 1,2 miliardy dolarů (25,6 miliardy Kč) a její součásti budou systémy protiletecké obrany, munice i peníze na výcvik. Oficiálně by Washington další pomoc mohl oznámit už dnes.

ČTK

  USA a Británii znepokojují zprávy z Mariupolu o údajném chemickém útoku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com