Policie obvinila muže zadrženého po čtvrtečním požáru v Českém Švýcarsku

Policisté dnes obvinili muže zadrženého po vypuknutí čtvrtečního požáru v národním parku České Švýcarsko z obecného ohrožení z nedbalosti. Občan Německa je stíhán na svobodě. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Hořet začalo na přístupové cestě k Pravčické bráně ve čtvrtek odpoledne. Policisté, kteří byli na místě společně se strážcem národního parku jako první, započali hasební práce a provedli ihned na místě šetření k možné podezřelé osobě, uvedla dnes policie. Zhruba po třech hodinách se podařilo požár lokalizovat, dnes ráno ho hasiči zlikvidovali.

Na místě policisté v souvislosti s možnou příčinou požáru zadrželi jednoho člověka, občana Německa. Provedená zkouška na přítomnost alkoholu v dechu u něj byla pozitivní, uvedla policie.

Požářiště dnes od hasičů převzala správa národního parku, která zde z preventivních důvodů bude ještě několik dní provádět hlídkovou činnost. Turisté znovu mohou na cestu od Třech pramenů k Pravčické bráně.

Jako obecné ohrožení vyšetřuje policie loňský požár v národním parku, který byl největší v historii České republiky, zasáhl přes 1000 hektarů. Likvidace požáru byla velmi náročná. Vystřídalo se u ní 6000 hasičů. V tomto případě zatím kriminalisté nikoho neobvinili. V parku hořelo také letos v dubnu, podle správců parku šlo o žhářské útoky. Požár poničil rozhlednu Vlčí hora v Krásné Lípě.

ČTK

  Richterová nechce štěpit koalici sporem o manželství osob stejného pohlaví

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com