Na Roland Garros si poprvé zahraje dcera Mandlíkové, matku chce jednou překonat

Díky úspěchu v kvalifikaci se na tenisovém Roland Garros poprvé představí Elizabeth Mandliková, jejíž matka Hana Mandlíková v roce 1981 v Paříži získala jeden ze svých čtyř grandslamových titulů ve dvouhře. Dvaadvacetiletou Američanku čeká v prvním kole jiná hráčka z kvalifikace Švýcarka Simona Waltertová.

„Jojo, telefon mi vyzváněl. Volala jsem mámě a ona říkala: ‚Ahoj, budu ti muset zavolat později‘, protože byla hrozně nervózní,“ uvedla Mandliková na webu turnaje. „Vůbec nemohla mluvit. Asi až za hodinu už byla zase v normálu,“ líčila 118. hráčka světového žebříčku, kterou čeká třetí start na grandslamu. Loni při premiéře na US Open postoupila do 2. kola, v lednu na Australian Open vypadla v 1. kole.

I když k tomu má zatím daleko, jejím cílem je slavnou matku překonat. „Musím zvládnout víc než ty její čtyři grandslamy nebo vyhrát Wimbledon, protože to se jí nepovedlo,“ uvedla Mandliková.

Tenisu se věnuje i její dvojče Mark Vilem. „Teď studuje na univerzitě v Oklahomě a mohl by také zkusit hrát profesionálně. Má taky velký talent,“ řekla tenistka, jejíž matka má kromě českého i australské občanství a žije převážně na Floridě.

Zdroj: sport.cz

  Fotbalisty čeká s Walesem klíčový duel v boji o druhé místo v kvalifikaci MS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com