Na celé Ukrajině platil protiletecký poplach

Na celém území Ukrajiny v noci na dnešek po několik hodin znovu platil protiletecký poplach kvůli ruskému útoku drony a raketami. Všechny, které mířily na oblast Kyjeva, se ale zdejší protivzdušné obraně podařilo sestřelit, uvedla podle ruskojazyčné verze BBC zdejší vojenská správa. Úřady na Ruskem okupovaném Krymu zase sdělily, že nad poloostrovem sestřelily dron.

„Podle předběžných informací žádný letecký cíl nedosáhl hlavního města. Vše, co směřovalo k městu, bylo protivzdušnou obranou zničeno,“ napsal na telegramu šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko. Agentura Reuters předtím informovala, že se v oblasti Kyjeva ozývaly výbuchy a nasazena byla protivzdušná obrana.

Protiletecký poplach na území celé Ukrajiny, která se už déle než 15 měsíců brání ruské agresi, trval téměř tři hodiny.

Už v sobotu večer ukrajinské úřady uvedly, že výbuch u ukrajinského města Dnipro zasáhl dvoupatrový obytný dům a zranil nejméně 20 lidí, včetně pěti dětí, z nichž tři jsou ve vážném stavu. Agentura Ukrinform i v této souvislosti psala o ruském útoku.

Útok bezpilotním letounem na město Džankoj na Krymu zase hlásí zdejší Ruskem dosazení činitelé. Dron se podle nich podařilo sestřelit. Některé domy zde ale mají poškozená okna. Další informace chce zdejší správa sdělit ráno.

ČTK

  OSN: Od začátku ruské invaze na Ukrajinu zemřelo nejméně 1035 civilistů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com