Rusové vyhodili do povětří další přehradu. Zřejmě kvůli protiofenzivě

Rusko vyhodilo do povětří malou přehradu v oblasti poblíž protiofenzivních operací v Doněcké oblasti. Informoval o tom deník The Kyiv Independent.

Vojenský mluvčí Valerij Šeršen 11. června pro Ukrajinskou pravdu uvedl, že Rusko vyhodilo do povětří přehradu na řece Mokri Jaly v Doněcké oblasti, která zaplavila oba břehy.

Podle Šeršena jde o snahu zpomalit ukrajinskou protiofenzivu, je ale přesvědčen o tom, že na probíhající ukrajinské akce v tomto regionu to nebude mít vliv.

„Je důležité pochopit, že se nám podařilo osvobodit nejen Blagodatnoje, ale také vesnici Urožajnoje,“ řekl mluvčí, který poznamenal, že při ruském leteckém útoku na osadu Novopavlovka byli zraněni tři lidé.

„Nejprve útočníci vyhodili do povětří nádrž Karlovskoje, pak vodní elektrárnu Kachovka, pak vyhodili do povětří další vodní stavby v okupované části Záporožské oblasti. To všechno proto, že v Záporožské oblasti očekávají průlom obranných sil. Aby zpomalili náš postup, uchýlili se k této taktice,“ když znovu vyhodili do povětří hydraulickou stavbu na řece Mokrye Yaly. To však neovlivňuje postup obranných sil,“ “ zdůraznil Šeršen.

  Hybridní hrozba: sympatizanti Ruska v Evropě způsobují rozkol civilizovaného Západu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com