Rusko podniklo novou vlnu vzdušných útoků, v Kryvém Rihu zasáhlo pětipatrový dům

Rusko v noci na dnešek podniklo novou vlnu vzdušných úderů proti Ukrajině. Nad většinou země se rozezněly sirény, útoky hlásily úřady v Kyjevě či Charkově. Ve městě Kryvyj Rih Rusko zasáhlo několik cílů včetně pětipodlažního domu, napsal na telegramu šéf místní správy Oleksandr Vilkul.

„Zasáhli několik (…) objektů v různých částech města včetně pětipatrové budovy,“ uvedl Vilkul s tím, že v pohotovosti jsou záchranné služby. „Zranění jsou v mimořádně vážném stavu,“ dodal, další oběti podle něj mohou být uvězněny pod troskami domu.

Úřady v ukrajinské metropoli podle ruskojazyčného serveru BBC uvedly, že Rusko na Kyjev podle předběžných údajů vypálilo řízené střely Ch-101. „Všechny nepřátelské cíle byly ve vzdušném prostoru okolo Kyjeva zaznamenány a úspěšně zničeny,“ uvedla administrativa metropole. Zprávy o obětech či škodách podle ní zatím nejsou.

Vzdušné údery ohlásil i starosta východoukrajinského Charkova Ihor Terechov, podle kterého Rusko zaútočilo „bezpilotními letouny Šáhid na civilní infrastrukturu“. Škody podle něj utrpělo skladiště a podnik.

BBC poznamenalo, že zprávy úřadů nelze v době konfliktu bezprostředně ověřit.

Rusko loni v únoru podniklo invazi na Ukrajinu, od loňského podzimu podniká vzdušné údery na ukrajinská města a infrastrukturu. Od letošního jara pak útočí zejména na Kyjev, který v květnu zaznamenal téměř denní útoky.

ČTK

  Trump podepsal balík stimulačních opatření spojený s rozpočtem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com