Další dno kremelského marasmu. Ruský velvyslanec je předvolán na polské ministerstvo zahraničí.

Putin, ruský občan (který je zároveň považován za jejího prezidenta), hledaný mezinárodním trestním soudem, zveřejnil další várku nesmyslů.

Kremelský marasmatik prohlásil, že Varšava a Vilnius spřádají plány na okupaci Ukrajiny, a západní území Polska označil za dar Stalina.

„Západní území dnešního Polska jsou Stalinovým darem Polákům. Zapomněli na to naši přátelé ve Varšavě? Připomeneme jim to,“ řekl Putin a poznamenal, že Poláci sní o obsazení západních oblastí Ukrajiny.

„Co se týče polských vůdců, ti zřejmě očekávají, že vytvoří nějakou koalici pod hlavičkou NATO a přímo zasáhnou do konfliktu na Ukrajině, aby si pak pro sebe „urvali“ tučnější kus, aby získali zpět, jak se domnívají, svá historická území – dnešní západní Ukrajinu,“ dodal šéf Kremlu.

Tím však diktátorova divoká fantazie neskončila a dál strašil Bělorusy Poláky: „Je známo, že oni (Poláci – pozn. red.) sní i o běloruských zemích.

Polsko už na takové výroky reagovalo – polský premiér Mateusz Morawiecki.

„Stalin byl válečný zločinec, který má na svědomí vyhlazení statisíců Poláků. Historická pravda je nezpochybnitelná. Velvyslanec Ruské federace bude předvolán na ministerstvo zahraničí,“ napsal Morawiecki na Twitteru .

Výše uvedené Putinovo prohlášení není první podobnou „perlou“ z Moskvy. Kreml navíc v tomto případě jedná zjevně v rámci vytyčeném ministrem propagandy nacistického Německa ve 30. a 40. letech minulého století, který tvrdil, že „čím obludnější je lež, tím ochotněji se jí uvěří“.

Sám Putin si Goebbelsova díla velmi váží, což neváhal veřejně deklarovat a označil ho za „talentovaného člověka“.

Pravděpodobně se kremelský diktátor rozhodl sám zazářit talentem idiota – například v únoru 2022 Putin sebevědomě prohlásil, že „Lenin stvořil Ukrajinu“.

Pokud si myslíte, že taková prohlášení z Moskvy jsou jen výplodem šílené fantazie zločinecké kremelské kliky, jste na omylu. Přesněji řečeno, je to jen část plánu, který se odehrává v jejich pomatených myslích.

  Vrbetice. Ruský terorismus. Pokračování.

Kreml potřebuje za každou cenu zničit nebo alespoň otřást soudržností, kterou evropské státy demonstrují na podporu Ukrajiny.

A není náhodou, že se Putin a jeho propagandisté zaměřují na Polsko a pobaltské státy – jsou to nejvěrnější spolupracovníci Kyjeva při odrážení agrese Moskvy.

Kreml nevymýšlí nic nového a snaží se používat osvědčené metody. A hra na historické rozdíly je oblíbeným trikem Moskvy.

Na světě je sotva mnoho zemí, které by v průběhu staletí neměly v té či oné podobě spory se svými sousedy. Tak tomu bylo i v případě ukrajinsko-polských vztahů.

Tyto národy však dokázaly projevit moudrost a nepřenášet problémy minulosti do budoucnosti. Zejména Kyjev a Varšava se sjednotily tváří v tvář vzájemné hrozbě modernity – krvežíznivé Moskvě.

Pro Ukrajinu se tato agrese již stala skutečností. Pro Polsko se jí může stát v dohledné době – pokud Kyjev padne.

Právě tato soudržnost mezi oběma národy děsí Putinovu smečku, která jednak nechápe, jak je možné být přáteli, a jednak se takového přátelství strašně bojí a snaží se ho všemožně zničit.

Neměli bychom si však myslet, že se to týká pouze Ukrajiny, Polska a pobaltských států. Skutečnost, že Kreml považuje celou východní, a dokonce i střední Evropu za své léno, není žádným tajemstvím.

Polsko, Pobaltí, Slovensko, Česká republika….. Seznam je dlouhý. Skončí však jen tam, kde se civilizovanému světu podaří agresi Moskvy zastavit.

Každý Evropan dnes musí pochopit, že válka na východě kontinentu není regionálním konfliktem, jak se to snaží prezentovat někteří populisté, ale varováním pro celou Evropu a příležitostí bránit se před „ruským světem“, aniž by se musel pouštět do přímého boje s nepřítelem.

Pomoci Ukrajině bránit se znamená bránit své vlastní země – Polsko, Českou republiku, Slovensko atd. Znamená to chránit své město, svůj domov, chránit svůj zítřek, budoucnost celého světa.

  Energetická krize v České republice - příčiny a řešení?

A na tom, jak jasně to pochopí každý civilizovaný stát, každý jeho občan a celý svět dnes, bude záležet, jaký bude tento svět zítra.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com