Mistrovská Sparta začala novou sezonu výhrou 2:0 nad Olomoucí

Fotbalisté Sparty zahájili cestu za obhajobou prvoligového titulu domácí výhrou 2:0 nad Olomoucí. Obě branky vstřelil Lukáš Haraslín. I další týmy v dnešním programu úvodního kola uspěly na svých stadionech. Slovácko bez nemocného trenéra Martina Svědíka zvítězilo nad Českými Budějovicemi 4:1, Liberec porazil Ostravu 3:1 a stejným výsledkem si Mladá Boleslav poradila s Jabloncem.

Haraslín před 17 tisícovkami diváků na Letné otevřel skóre v 16. minutě a slovenský reprezentant přidal pojistku na začátku druhého poločasu po další individuální akci. Pražané bodovali posedmé z posledních osmi vzájemných duelů v nejvyšší soutěži a na rozdíl od loňské porážky s Libercem tentokrát vstoupili do sezony úspěšně.

Sigma prohrála úvodní kolo na Letné stejně jako předloni. Jejímu trenérovi Václavu Jílkovi nevyšel souboj s bývalým klubem. Sparta doma v lize Hanáky porazila počtvrté za sebou.

Slovácku zajistili dvoubrankový náskok v závěru první půle Marek Havlík a Kim Sung-pin. Krátce po přestávce snížil z penalty Jakub Hora, ale pak se za tým z Uherského Hradiště prosadili střídající debutant Matěj Valenta s Ondřejem Mihálikem. Slovácko v součtu s minulou sezonou zvítězilo po pěti kolech, doma v lize neprohrálo popáté za sebou. Českobudějovičtí venku v nejvyšší soutěži protáhli čekání na vítězství na 11 utkání.

Mladou Boleslav poslal do vedení v páté minutě Vasil Kušej, další zásah přidal krátce po pauze výstavní dalekonosnou střelou Dominik Kostka při debutu v dresu Středočechů. V 57. minutě zvýšil Lamine Jawo a v 75. minutě zkorigoval skóre střídající Alexis Alégué premiérovou trefou v nejvyšší soutěži. Trenér Marek Kulič oslavil vítězně ligovou premiéru v roli hlavního trenéra. První soutěžní zápas v novém působišti naopak nevyšel jeho jabloneckému protějšku Radoslavu Látalovi.

Liberečtí nakročili za vítězstvím už v prvním poločase, který po vlastní brance Patricka Kpoza a gólu Lukáše Červa vyhráli 2:0. Hned po změně stran snížil z penalty Daniel Tetour, ale v 64. minutě potvrdil tři body pro domácí Mohamed Doumbia. Severočeši porazili Baník v lize poprvé po šesti zápasech a třech remízách po sobě. Trenérovi Slovanu Luboši Kozlovi vyšel souboj s bývalém klubem. Ostrava potřetí za sebou v úvodním kole sezony prohrála.
1. kolo první fotbalové ligy:

  Sportovní lídři vyzvali MOV, aby umožnil start Rusů pod neutrální vlajkou na OH

Sparta Praha – Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 16. a 55. Haraslín. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf – Klíma (video). ŽK: Vraštil, Pospíšil (oba Olomouc). Diváci: 17.153.

1. FC Slovácko – Dynamo České Budějovice 4:1 (2:0)

Branky: 36. Havlík, 39. Kim sung-pin, 76. Valenta, 80. Mihálik – 54. J. Hora z pen. Rozhodčí: Starý – Caletka, Machač – Černý (video). ŽK: Sinjavskij – Havel. Diváci: 4324.

Slovan Liberec – Baník Ostrava 3:1 (2:0)

Branky: 19. vlastní Kpozo, 41. Červ, 64. Doumbia – 47. Tetour z pen. Rozhodčí: Petřík – Slavíček, Matoušek – Kocourek (video). ŽK: Purzitidis, Červ, Ghali – Almási, Tetour, Ewerton. Diváci: 3338.

FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 3:1 (1:0)

Branky: 8. Kušej, 47. Kostka, 57. Jawo – 75. Alégué. Rozhodčí: Orel – Vlček, Pečenka – Machálek (video). ŽK: Pulkrab – Slávik. Diváci: 3431.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com