Ruské síly opět zaútočily na přístav v Oděské oblasti

Ruské síly v noci na dnešek zaútočily na přístavní infrastrukturu v Oděské oblasti na jihu Ukrajiny. V zasažené administrativní budově přístavu zemřel civilní pracovník, uvedla agentura Unian s odvoláním na prohlášení ukrajinské armády.

Útok ruské síly podnikly střelami Kalibr s plochou dráhou letu, které vypálily z ponorky v Černém moři. Odhalení raket protivzdušnou obranou přitom ztížila skutečnost, že letěly „kriticky“ nízko, citovala Unian z prohlášení jižního velitelství ukrajinské armády.

Od doby, kdy Rusko minulý týden pozastavilo svoji účast v takzvaných obilných dohodách, útočí podle Kyjeva na ukrajinské přístavy a přilehlou infrastrukturu pravidelně. V pondělí byly v Oděské oblasti při útoku bezpilotními letouny zničeny sklady s obilím a sedm lidí bylo zraněno. Na zařízení umožňující export potravin podle Reuters předtím Rusko útočilo téměř každou noc od doby, kdy minulé pondělí přerušilo svoji účast v obilných dohodách. O víkendu kromě toho poničilo pravoslavnou katedrálu v Oděse, zodpovědnost za útok ale popírá.

  Tusk jednal se Zelenským v Kyjevě i o společné produkci zbraní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com