Legalizovaný únos: Rusko masivně odebírá ukrajinské děti a snaží se vymazat jejich identitu

Šéf organizace Save Ukraine Mykola Kuleba uvedl, že od roku 2014 Rusko odebralo 1,5 milionu ukrajinských dětí – jsou umístěny ve všech regionech Ruské federace a byl zaznamenán přesun ukrajinských dětí do 4 táborů v Bělorusku. Rusko mladým Ukrajincům co nejvíce ztěžuje návrat domů: mění jim jména a příjmení, umisťuje je do pěstounské péče nebo do dětských domovů. Ruská propaganda se snaží odebraným dětem vštípit ideologii „ruského světa“. Mnoho dětí bylo odebráno z okupovaných území Záporožské a Chersonské oblasti po výbuchu vodní elektrárny Kachovka – pod záminkou rehabilitace. Únosy ukrajinských dětí jsou závažným zločinem, což byl jeden z důvodů, proč Mezinárodní trestní soud v Haagu vydal na Putina zatykač. Rusko je teroristický stát, který by měl být mezinárodně zcela izolován.

Demografická krize v Ruské federaci nabírá na obrátkách a stala se jedním z důvodů masové deportace ukrajinských dětí. Vymírání „titulárního národa“ – Rusů – probíhá takovým tempem, že v některých oblastech Ruska nebude mít za 5 až 10 let kdo pracovat. Na druhou stranu migranti – legální i nelegální, z nichž většina pochází ze Střední Asie – se nemohou stát alternativní pracovní silou; obvykle způsobují v Rusku kriminalitu, sociální napětí a vytváření etnických enkláv. Takzvaná „útočná válka“, ve skutečnosti však válka agresivní, přispěla k vylidnění Ruské federace: podle minimálních odhadů opustilo od 24. 2. 2022 zemi více než 1 milion Rusů, statisíce mužů v reprodukčním věku byly zabity a zraněny na pozadí klesající porodnosti ve válčícím Rusku, které připravilo obyvatelstvo o víru v dobrou budoucnost. Zabráním území Ukrajiny se Putin snaží především získat civilní obyvatelstvo, které je pro Rusko nejcennějším zdrojem. V tom spočívá největší cynismus ruské invaze.

Od začátku totální války se Ukrajině podařilo vrátit z Ruska 386 dětí. Kreml se snaží tento proces všemožně brzdit, včetně odmítání vracet děti ve skupinách. O každého malého Ukrajince musíme bojovat případ od případu. Únosy ukrajinských dětí jsou formou genocidy, protože země, která ztratí své děti, automaticky ztrácí svou budoucnost. Rusko by mělo být uznáno za teroristický stát a každý úředník zapojený do legalizovaných únosů dětí by měl být po skončení války postaven před soud.

  BBC: Rusové se stavějí do front, aby podpořili protiválečného kandidáta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com