Policie vyšetřuje vraždu novorozence v Lipně nad Vltavou, pátrá po matce dítěte

Policisté vyšetřují vraždu novorozence, jehož tělo nalezli v kontejneru na posyp u bytového domu v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Nyní pátrají po matce dítěte. Policie o případu informovala na svém webu. Případ řeší od pondělního odpoledne, mrtvé novorozeně ale leželo v kontejneru u základní školy patrně už několik dní.

„Krajští kriminalisté na místě provedli neodkladné a neopakovatelné úkony a nařídili soudní pitvu. Ve věci následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová. Dodala, že kriminalisté žádají veřejnost, aby se s informacemi, které by mohly pomoci při vyšetření případu, obrátila na linku 158.

Krausová uvedla, že důležité jsou poznatky hlavně pro období mezi 10. a 17. červencem. V tu dobu zřejmě někdo mrtvé dítě do kontejneru vložil. „Pátráme po člověku, jenž se v tu dobu v místě pohyboval. Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve vozidle kamerový systém, aby zhlédli záznam z uvedeného období a pokud by si všimli zaznamenaného pohybu ve výše uvedené lokalitě a u zmíněného kontejneru, aby se též ozvali policistům na linku 158,“ řekla mluvčí.

Jde o druhé násilné úmrtí dítěte v Česku v posledních dnech, které policie vyšetřuje. Od 20. července se zabývá smrtí kojence v Jihlavě. V případu kriminalisté obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti třiačtyřicetiletou ženu.

ČTK

  Radiožurnál: Prezident chce po BIS jména ruských špionů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com