Rusové zasáhli obytný dům v Dnipru, jsou zranění, uvedl ukrajinský ministr

Rusové zasáhli vícepodlažní obytný dům ve městě Dnipro, zatím tři lidé vyhledali ošetření, oznámil dnes večer ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko podle listu Ukrajinska pravda. Stalo se tak krátce poté, co byl v celé zemi opět vyhlášen letecký poplach, varující před vzdušným útokem.

„Opět ruský raketový teror,“ komentoval útok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, podle kterého kromě výškové budovy byla zasažena i budova místní pobočky ukrajinské tajné služby SBU. „Všechny potřebné služby jsou na místě. Rychle reagujeme a pomáháme lidem,“ uvedl Zelenskyj a přislíbil udělat vše pro potrestání Ruska za agresi a teror. „Ti bastardi si to zodpoví. Uděláme vše pro spravedlnost,“ napsal.

Po ruském útoku vypukl požár, který zachvátil asi 100 metrů čtverečních, uvedl šéf oblastní správy Serhij Lysak podle agentury Unian.

Rusové podle deníku zasáhli nově postavený obytný dům v centru města, ve kterém řada bytů ještě byla prázdná. A už dávno je pustá podle listu i budova SBU.

Dnipro leží asi 400 kilometrů jihovýchodně od Kyjeva.

Letos 14. ledna při zásahu obytné budovy v Dnipru protilodní střelou dlouhého dosahu Ch-22, vypuštěnou z ruského bombardéru, zahynulo 45 lidí včetně šesti dětí. Dalších osm desítek lidí bylo zraněno, uvádějí ukrajinské úřady. Moskva popírá, že by útočila na civilisty a civilní cíle.

ČTK

  Putin podepsal zákon, který v Rusku zpřísňuje tresty v době mobilizace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com