Trump omilostnil své exporadce Manaforta, Stonea a další

zpravy.aktualne.cz

Americký prezident Donald Trump ve středu omilostnil 26 dalších lidí a třem odsouzeným zmírnil tresty, informuje zpravodajský portál BBC. Mezi omilostněnými je také bývalý šéf Trumpova volebního štábu Paul Manafort, Trumpův exporadce Roger Stone nebo Charles Kushner, realitní magnát a otec prezidentova zetě.

Paul Manafort byl odsouzen k sedmi a půl letem vězení za různé podvody odhalené během vyšetřování kauzy ruského vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016. Roger Stone byl dříve shledán vinným ve stejné kauze v několika bodech obžaloby včetně lhaní Kongresu, ovlivňování svědka a maření vyšetřování. Již dříve mu šéf Bílého domu zmírnil trest, a Stone se tak mohl vyhnout vězení.

Charles Kushner byl odsouzen v roce 2005 na dva roky mimo jiné za daňové úniky a ovlivňování svědků a svůj trest si již odpykal.

Dohromady Trump v posledních dvou dnech udělil milost nebo snížil tresty 49 lidem, uvádí AP. V úterý získali amnestii například bývalý prezidentův poradce pro zahraniční politiku George Papadopoulos nebo dva někdejší republikánští zákonodárci, kteří patřili mezi první Trumpovy podporovatele na politické scéně.

Autor: ČTK

  Dynamika konfliktu na Ukrajině v zimě upadne, strany budou čekat, co udělá Západ, míní odborník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com