Dron v Moskvě zasáhl ministerstvo. Rusové jich za neděli sestřelili přes čtyřicet

Nedělní útok dronů na Moskvu zasáhl výškovou budovu, ve které sídlí ruské ministerstvo pro digitální rozvoj. Agentura Nexta sdílela na sociálních sítích záběry z místa zkázy.

Jednu zraněnou osobu a materiální škody si vyžádal útok několika dronů, které v neděli zasáhly ruskou metropoli. Ukrajinci se k němu nepřihlásili, nicméně prezident Zelenskyj konstatoval, že návrat války na ruské území je „nevyhnutelný, přirozený a naprosto spravedlivý proces“.

Video, během kterého jeden z dronů zasáhne v Moskvě budovu a exploduje, neodpovídá na otázku, zda dron na ministerstvo skutečně mířil. Naopak ruské ministerstvo obrany sdělilo, že dva drony nad Moskvou zneškodnily prostředky elektronického boje.

Podle agentury Reuters drony zasáhly oblast několik kilometrů od Kremlu, která je známá svými vysokými budovami. V budově, kterou zbraň zasáhla, se mají nacházet hned tři ruská ministerstva a také byty. Jak informovala agentura Nexta, poslanci ruské dumy již začali s vyhrožováním a slíbili, že kyjevský režim se bude zodpovídat za útok drony na Moskvu a konverzace s teroristy bude krátká. Ukrajinci, jmenovitě ukrajinský vicepremiér pro inovace a digitální transformaci Mychajlo Fedorov, naopak již dříve uvedli, že je možné, že útoky na Moskvu budou v budoucnu ještě častější. Ruská agentura TASS s odvoláním na mluvčího ministerstva obrany Igora Konašenkova uvedla, že jen za neděli sestřelila ruská protivzdušná obrana 44 ukrajinských dronů.

Moskva čelí úderům dronů opakovaně a zdá se, že často zasahují prestižní a symbolické cíle. Dron tak zasáhl například Leninský prospekt nebo západní Moskvu, kde má svá sídla ruská kulturní i politická elita, včetně prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Forum24

  Německo od neděle nebude považovat ČR za epidemicky rizikovou zemi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com