Ukrajinská obrana v noci zničila tři desítky střel a 27 dronů

Za poslední noc ukrajinská protivzdušná obrana zlikvidovala 30 křídlatých střel a 27 dronů Śáhed, uvedl dnes ráno na webu list Ukrajinska pravda s odkazem na vzdušné síly země. Celkem Rusko použilo k nočním útokům na Ukrajinu sedm desítek střel a dronů.

Letecký poplach byl v noci v souvislosti raketovými útoky vyhlášen ve většině východní a jižní části země, v Kyjevě se sirény rozezněly krátce po jedné ráno tamního času (půlnoc SELČ).

V průběhu noci pak bylo nad ukrajinským územím sestřeleno 13 střel Kalibr, 17 raket Ch-101/Ch-555 a 27 dronů íránské výroby Šáhed. Ruské střely byly vypuštěny z prostoru Černého moře a z letadel Tu-95C, které se pohybovaly nad Kaspickým mořem, uvádí ukrajinské vzdušné síly. Informace bojujících stran není možné bezprostředně ověřit z jiných zdrojů.

Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk dnes ranní statistiku doplnil připomínkou, že od začátku ruské invaze na Ukrajinu loni v únoru, už vzdušné síly bránící se země zlikvidovaly okolo 3,5 tisíce vzdušných cílů nepřítele. V tomto počtu je zahrnuto okolo 350 letadel a vrtulníků, 1200 střel s plochou dráhou letu a 24 balistických střel, přes dva tisíce dronů a celkem 13 nadzvukových střel Kinžal, které ruská propaganda označovala za nesestřelitelné.

ČTK

  Scholz a Zelenskyj podepsali dohodu o bezpečnostní spolupráci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com