Ruský útok na Oděsu si vyžádal nejméně tři raněné

Ruské útoky na jihoukrajinské přístavní město Oděsa si v noci na dnešek vyžádaly tři zraněné. Informoval o tom dnes na komunikační platformě Telegram gubernátor Oděské oblasti Oleh Kiper. Rusko útočilo na město podle ukrajinské armády krátce po jedné ráno místního času drony a raketami. V Kyjevě a východních a severních oblastech Ukrajiny byly během této noci vyhlášeny letecké poplachy.

Rusko ani během víkendu nepřestalo útočit na neokupované části Ukrajiny ze vzduchu – s pomocí raket, řízených střel i dronů. Například při nedělním ostřelování dvou vesnic v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny bylo zabito sedm civilistů, včetně dvou dětí.

V noci na dnešek se ozvaly výbuchy v Oděse, kde byly aktivovány síly protivzdušné obrany. Podle ukrajinského letectva Rusko na Oděsu vyslalo drony Šáhed a rakety. Třem zraněným byla poskytnuta lékařská pomoc, informoval gubernátor Kiper. Podle něj útoky rovněž způsobily několik požárů ve městě. Na některých budovách výbuch rozbil okna.

Kiper předtím informoval, že ukrajinské letectvo reaguje na čtyři skupiny útočných dronů. Tři z nich mířily na Oděsu a jedna na Južne.

V neděli ruská armáda ostřelovala mimo jiné i příhraniční Sumskou oblast na severovýchodě Ukrajiny. Zaznamenáno tam bylo 21 ostřelování z děl a granátometů, informovala v noci na dnešek oblastní vojenská správa.

Ostřelována byla například i Sumská oblast na severovýchodě Ukrajiny, jenom v neděli tu bylo zaznamenáno 21 útoků z děl a granátometů, uvedla v noci na dnešek na facebooku oblastní vojenská správa. Dohromady bylo slyšet 144 explozí a poničeny byly nejméně dvě obytné budovy, uvedla správa. Informace nelze bezprostředně nezávisle ověřit.

Podle agentury Ukrinform byla v noci na dnešek kvůli hrozbě použití řízených střel vyhlášena letecká pohotovost ve východní, jižní a centrální části Ukrajiny. Jižní velení ukrajinské armády informovalo o pravděpodobném odpalování střel Kalibr s plochou dráhou letu z Černého moře.

  Jak půjde o Krym, nikdo mě nezastaví, prohlásil generál Valerij Zalužnyj

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com