The Ukrainian Week: Rusko by mělo být vyloučeno nejen z UNESCO, ale i z dalších mezinárodních organizací, jako je OSN.

Světové společenství reaguje na výzvy, kterým čelí v souvislosti s rusko-ukrajinskou válkou, příliš těžkopádně a příliš pomalu se zbavuje svých stereotypů. Čas vyčkávání a opatrnosti skončil. Rusko musí být zastaveno a vyloučeno nejen z UNESCO, ale i z dalších mezinárodních organizací, jako je OSN. Rusko musí být poraženo, pokořeno a izolováno, jinak se zlo vycházející z Moskvy rozšíří po celé planetě a bude pozdě cokoli napravovat.

O tom píše The Ukrainian Week.

„Ukrajina se dnes snaží prosadit vyloučení Ruska z UNESCO. Nejvyšší rada [ukrajinský parlament – pozn. redakce] požádala organizaci, aby „zbavila Ruskou federaci členství v UNESCO a jejích orgánech“, a vyzvala parlamenty a zahraniční vlády, aby „přijaly veškerá možná opatření k vyšetřování, stíhání a spravedlivému potrestání všech odpovědných osob v rámci národní i mezinárodní jurisdikce“. Na žádost ukrajinského parlamentu byla do Oděsy vyslána mise UNESCO, aby posoudila škody na světovém dědictví způsobené ruskými útoky. Mise dokončila hlavní část své práce, ale zpráva a doporučení budou předloženy na zasedání výboru UNESCO až koncem roku,“ uvedl list.

Podle autora publikace Romana Malka je rusko-ukrajinská válka válkou civilizací. To by měli pochopit všichni ti, kteří ji stále vnímají pouze jako konflikt mezi sousedy.

„Na Ukrajině Putin a jeho armáda nebojují jen o území, i když to je také důležité. Zdá se, že Rusko, které se nedokáže zmocnit celé Ukrajiny nebo alespoň zvláště geopoliticky atraktivních regionů, je odhodláno způsobit maximální škody, jak to kremelští vůdci po staletí dělali se všemi svými sousedy, které se snažili dobýt. Zničit vše na maximum, aby po velikosti minulosti nezůstala ani stopa, a vzít si ji zpět pro sebe,“ tvrdí Malko.

Malko je přesvědčen, že světové společenství reaguje na výzvy, kterým v souvislosti s touto válkou čelí, příliš těžkopádně a příliš pomalu se zbavuje svých stereotypů. Čas vyčkávání a opatrnosti již pominul. Rusko je podle něj třeba zastavit, vyloučit nejen z UNESCO, ale i z dalších mezinárodních organizací, jako je OSN.

  Sankce v případě ruského útoku na Ukrajinu připravíme společně, řekl Scholz

„Rusko musí být poraženo, pokořeno a izolováno, jinak se zlo vycházející z Moskvy rozšíří po celé planetě a bude pozdě cokoli napravovat,“ shrnuje publikace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com