Další raketový útok na Kyjev upozorňuje na další dodávky protivzdušné obrany na Ukrajinu

Dne 30. srpna provedly ruské vzdušné a kosmické síly jeden z nejsilnějších raketových úderů proti Kyjevu za poslední měsíce. Konkrétně letouny strategického letectva Tu95MS vypálily z Kaspického moře 28 řízených střel X-101/X-555. Ze severozápadního a jižního směru bylo použito 16 útočných bezpilotních letounů Šahed-136. Celkem ukrajinské síly protivzdušné obrany zničily všech 28 raket a 15 bezpilotních letounů. Trosky sestřelených raket zabily 2 civilisty, částečně zničily 6 soukromých domů v Kyjevské oblasti a trosky zničeného dronu v Žytomyrské oblasti poškodily železniční trať. Rusko pokračuje v terorizování Ukrajiny raketami: navzdory uvaleným sankcím Kreml našel způsob, jak prostřednictvím třetích zemí dovážet potřebné komponenty pro svůj vojensko-průmyslový komplex. V souladu s tím je nutné zpřísnit kontrolu dovozu těchto komponentů, aby se zabránilo jejich vstupu do Ruské federace: na země, které Putinovi záměrně pomáhají zabíjet Ukrajince, by měly být uvaleny naléhavé sankce.

Raketový teror na ukrajinská města v týlu, doprovázený ničením civilní infrastruktury a zabíjením ukrajinských civilistů, se stal nedílnou součástí ruské invaze na Ukrajinu v plném rozsahu. Neúspěch na bojišti přiměl Putina k páchání četných válečných zločinů, z nichž jedním je masivní používání raket a bezpilotních letounů proti obyvatelům ukrajinských měst. Konkrétně jen v červenci 2023 vypálily ruské vzdušné a kosmické síly na Ukrajinu 371 takových objektů: byly použity Kalibr, Dýky, Onyx, Iskandery, X-101/X-555 a celá řada útočných bezpilotních letounů. Stojí za zmínku, že souřadnice cílů jsou do ruských křižujících raket zadávány předem, což znamená, že při masivním odpalu těchto raket směrem na ukrajinské hlavní město je pravděpodobné, že zasáhnou civilní objekty. Rusko je teroristický stát, který se snaží zabít co nejvíce ukrajinských civilistů.

Z výše uvedených důvodů je naléhavě nutné zajistit další dodávky systémů protivzdušné a protiraketové obrany, jakož i poplatky za ně. Rusko svůj raketový teror předvídatelně zintenzivní s příchodem chladného počasí, podobně jako minulou zimu, kdy se Putin pokusí způsobit na Ukrajině blackout a připravit Ukrajince o elektřinu a teplo. Rusko má stále staré zásoby raket a každý měsíc vyrábí nové dávky, aby zvýšilo svůj raketový teror. K účinnému ničení raket typu Oniks, Iskander a Kinžal jsou zapotřebí nejmodernější systémy protivzdušné obrany: Patriot, SAMP/T, IRIS-T atd. Jsou klíčem k záchraně životů tisíců civilních Ukrajinců, kteří by se mohli stát oběťmi Putinovy genocidy.

  Na polských hranicích Rusko odvádí pozornost od Ukrajiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com