Koruna dál ztrácela, k euru už je nejslabší za víc než devět měsíců

novinky.cz

Česká měna dnes dál ztrácela a k euru zakončila nejslabší za víc než devět měsíců, vůči dolaru pak za osm měsíců. K oběma světovým měnám dnes koruna klesla shodně o sedm haléřů a kolem 17:00 se obchodovala na 24,38 Kč/EUR a 22,77 Kč/USD. Vyplývá to z informací na serveru Patria Online.

Závěrečná hodnota k euru dnes byla nejslabší od druhé poloviny loňského listopadu, vůči dolaru dnes koruna končila s nejslabším kurzem od 5. ledna. „Tlak na českou korunu nepolevuje a dnes se projevuje oslabením asi o půl procenta na obou hlavních párech s eurem a dolarem,“ podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Korunu táhne k oslabení polský zlotý, který ztrácí po středečním rozhodnutí tamní centrální banky výrazně snížit úrokové sazby, shodli se Vlk a analytik Komerční banky Jaromír Gec. „Koruně patrně neprospívají ani včerejší (středeční) a dnešní slabá data z domácí ekonomiky (průmyslová a stavební produkce a maloobchodní tržby), která z našeho pohledu indikují riziko pouze pozvolného oživení domácí ekonomiky ve druhé polovině letošního roku,“ doplnil Gec.

Kurz české měny:

Předchozí závěr Dnes kolem 17:00
Kč/EUR 24,31 24,38
Kč/USD 22,70 22,77

Zdroj: Patria Online

  Praha chce na přípravu první části metra D poslat skoro miliardu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com