Nemůžete pořádat žádné volby v cizí zemi, vzkázal ruským okupantům britský ministr

To, co ruští nájezdníci hodlají od 8. do 10. září uspořádat v okupovaných částech Ukrajiny, nejsou volby. Rusko nemá žádné právo pořádat volby na cizím území, uvedl James Cleverly, ministr zahraničí Velké Británie.

„Nemůžete pořádat volby v jiné zemi. Ruské fingované takzvané volby na Ukrajině jsou ostudným pokusem legitimizovat jeho nepodložené nároky na suverénní ukrajinské území,“ napsal šéf britského ministerstva zahraničí na svém účtu na sociální síti X.

Ruští okupanti oznámili, že ve dnech 8. až 10. září uspořádají „volby“ na okupovaných územích v Doněcké, Luhanské, Záporožské a Chersonské oblasti na Ukrajině. Jde o pokus legitimizovat okupační správu v obsazených oblastech.

Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny uvedlo, že divadlo jakýchsi „voleb“ nezákonně pořádaných Ruskem na „dočasně okupovaných územích Ukrajiny“ nebude mít žádné právní důsledky a nepovede ke změně statutu ukrajinských území dobytých ruskou armádou.

Pořádání této propagandistické akce odsoudil i mluvčí Evropské komise Peter Stano. „Rusko zahájilo předčasné hlasování ve svých nezákonných takzvaných volbách na dočasně okupovaných ukrajinských územích. Jde o další masivní porušení mezinárodního práva a suverenity Ukrajiny. Krym, Cherson, Záporoží, Doněck, Luhansk jsou všechno Ukrajina! Zúčastněné osoby budou pohnány k odpovědnosti,“ napsal na síti X.

Zdroj: Forum24

  EU a Británie zahájily klíčový týden jednání, spory trvají

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com