Ukrajinci zasáhli na Krymu loděnici, uvedla tamní správa

Sevastopolem na Ruskem obsazeném poloostrově Krym otřáslo během noci na dnešek několik mohutných výbuchů, informovala agentura Unian. Ukrajinci ve městě zasáhli loděnici, kde vypukl požár a nejméně 24 lidí utrpělo zranění, uvedl šéf správy města Michail Razvožajev. Rusové podle Unian uzavřeli Krymský most, který spojuje poloostrov s Ruskem.

Místní podle Unian na sociálních sítích během noci upozornili na nejméně sedm výbuchů a záblesků na obloze. Na internetu se také šířily mnohé snímky a videozáznamy zachycující jasné záblesky, plameny a mohutné sloupy dýmu nad městem.

Gubernátor města Michail Razvožajev nejprve na komunikační platformě Telegram napsal, že na útoky „nepřátel“ na Sevastopol zareagovala protivzdušná obrana, a vyzval obyvatele k zachování klidu. V dalším příspěvku ale přiznal, že v loděnici Sevmorzavod vypukl požár a že zranění tam utrpělo nejméně 24 lidí. Čtyři z nich jsou podle něj ve středně těžkém stavu. „Civilním objektům ve městě žádné nebezpečí nehrozí,“ napsal také Razvožajev. Zveřejnil fotografii, která ho zachycuje na pozadí plamenů.

ČTK

  Rusové prchající před mobilizací nemají v ČR nárok na humanitární víza

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com