Putin přijal Kimovo pozvání k návštěvě Severní Koreje, uvedl Pchjongjang

Severokorejský vůdce Kim Čong-un pozval ruského prezidenta Vladimira Putina k návštěvě Severní Koreje a vůdce Kremlu pozvání přijal. S odkazem na severokorejskou státní agenturu KCNA o tom dnes informoval Reuters a AFP. Státníci se tento týden sešli na kosmodromu Vostočnyj na ruském Dálném východě.

O termínu návštěvy má rozhodnout Moskva, „jak jí to bude vyhovovat“. „Putin s radostí přijal a potvrdil svou neměnnou vůli dál pokračovat v tradici rusko-severokorejského přátelství,“ cituje vyjádření AFP.

Během společného setkání byl Kim informován o technických detailech ruských vesmírných plavidel, uvedla KCNA. Putin již dříve uvedl, že Rusko pomůže KLDR v oblasti vesmírných družic.

KLDR chce rozvíjet stabilní vztahy s Ruskem „dalších 100 let“. Obě strany se dohodly na dalším posílení strategické a taktické spolupráce tváří v tvář „vojenským hrozbám, provokacím a tyranii imperialistů,“ uvedla podle agentury Reuters KLDR.

Vyjádření Pchjongjangu neobsahuje zmínku o zbraních. Právě nákup zbraní a munice, které by Rusko mohlo použít ve válce vedené proti Ukrajině, vyvolávalo obavy Západu.

ČTK

  AFP: V nemocnici Šífa pohřbili hromadně 179 těl, elektřina chybí i v márnici

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com