Další spor mezi dezinformátory. Hádají se, kdo je skutečný vlastenec

Česká proruská scéna se mezi sebou opět hádá. Tentokrát se do střetu dostal Žarko Jovanovič z Raptor TV a šéf neparlamentní strany PRO Jindřich Rajchl, který na sobotu svolal demonstraci na Václavském náměstí. Navzájem se přetahují, komu jde víc o naši zemi a kdo je skutečný vlastenec.

„Dostávám spoustu dotazů, nejdříve jsem více méně mlčel, ale poslední přestřelka mezi zastánci a odpůrci mně to už nedovoluje. Takže jestli někdo půjde nebo nepůjde je jeho věc, opravdu to není tak, že vlastenci nemohou zůstat doma,“ napsal na facebookový profil Raptor TV dezinformátor Jovanovič v souvislosti se sobotní demonstrací.

Svým příznivcům se rozhodl předložit postoje strany PRO, jak je vidí on sám. „1. naše členství v EU PRO podporuje a naopak nepodporuje czexit; 2. vystoupení z NATO PRO také nepodporuje; 3. za „prorusky“ smýšlející spoluobčany se PRO stydí a na svých akcích je nechce a je připraveno spolupracovat s bezpečnostními složkami na jejich „potírání“; 4. PRO považuje SPD za svoji přímou konkurenci, chce ji porazit, ne s ní spolupracovat; 5. PRO je ortodoxní pravicová strana, nechce spolupracovat ani s komunisty, ani s dalšími levičáky,“ vyčetl.

Dodal, že kdo se seznámí s těmito body, alespoň nebude moct „brečet“, pokud demonstrace nesplní jeho očekávání.

Na to ale reagoval organizátor sobotní demonstrace Jindřich Rajchl. „Jsi obyčejný lhář, Žarko. Bohužel jsi proruský, zatímco já pročeský. V tom je mezi námi rozdíl,“ odpověděl. Následně podrobně rozebral i všechny body, které Jovanovič zmínil. Ujistil například, že Evropskou unii nepodporuje, ale „czexit“ je nerealizovatelný. Členství v NATO prý České republice pomůže „zablokovat vstup Ukrajině do této organizace“. SPD pak podle Rajchla naopak považuje PRO za konkurenci, ale slíbil, že v sobotu na demonstraci přijde poslanec Jaroslav Foldyna.

  Pavel podepsal zákon o vynakládání nejméně dvou procent HDP na obranu

„Ukázal jsi, že ti jde víc o tvoje proruské postoje než o naši zemi. Přiřadil jsi se k rozvracečům, kteří nahrávají setrvání této vlády. Neboť – jak dobře všichni vědí – tím, že jdou na demonstraci, nevolí PRO do vlády, nýbrž žádají demisi vlády Petra Fialy. Tak nízké a podlé jednání bych od tebe nečekal. P.S. My nabízíme cestu Viktora Orbána, ty jen plané řeči o nerealizovatelných nesmyslech. Lidé si jistě budou umět vybrat,“ uzavřel Rajchl.

Jovanovič nakonec jen odpověděl, že „děkuje za potvrzení toho, co napsal“.

Není to poprvé, co se čeští dezinformátoři mezi sebou pohádali. Loni na podzim šlo o Ladislava Vrabela a Jiřího Havla, kteří se přeli o peníze posílané jejich příznivci. V březnu se pak vedl spor mezi Vrabelem a Rajchlem o tom, kdo prorusky naladěné obyvatelstvo povede. Oba se obviňovali, kdo komu krade proruskou scénu, a nešetřili při tom urážkami.

Dezinformační proruská scéna vytrvale mluví o tom, že je potřeba vyměnit vládu a zavést různé změny. To je také cíl sobotní demonstrace. Žádné z uskupení, která požadavek provolává, nemá ale podle průzkumů šanci uspět ve volbách, a tak pravděpodobně nemůže splnit to, co slibuje nebo nabízí.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com